Terug naar het blog overzicht

Feature Friday: Aanpassing abonnementmodule, Update van het callbacksysteem

Feature Friday: Aanpassing abonnementmodule, Update van het callbacksysteem

Aanpassing aan de abonnementenmodule

Dankzij een kleine aanpassing aan de abonnementenmodule deze week wordt het vanaf nu overzichtelijker en eenvoudiger om uw recurrente facturen in te stellen. Net als bij offertes en projecten zal u nu een tijdslijn te zien krijgen die weergeeft wanneer de klant de volgende keer zal gefactureerd worden.

abo

U kunt zelf de begindatum en de herhalingstermijn van het abonnement instellen. Op basis daarvan zal ook de tijdslijn aangepast worden. Als de startdatum van het abonnement op vandaag ingesteld staat, dan zal de eerste factuur onmiddellijk worden aangemaakt nadat u op opslaan klikt.

De abonnementenmodule is een onderdeel van de facturatiemodule. Ze is bedoeld om recurrente facturen te verzenden, bijvoorbeeld als u vaak dezelfde diensten of producten op geregelde tijdstippen moet factureren. De module staat niet standaard actief, omdat niet iedereen nood heeft aan abonnementen. Denkt u dat u deze module toch kan gebruiken, dan kunt u gerust een e-mail sturen naar support@teamleader.be en dan activeren wij deze voor u!

Direct een nieuwe callback inplannen

Een andere kleine maar handige wijziging aan Teamleader deze week is een update van het callbacksysteem. Voor veel mensen kan het handig zijn om direct na een telefoongesprek een nieuwe callback in te plannen voor de toekomst: misschien omdat er een follow-upgesprek moet komen, of misschien omdat de beller op de voicemail stootte.

In dit geval bestaan er twee opties. Aan de ene kant is er de optie van het callbackscherm, aan de andere kant is er de optie voor gebruikers van Unified Telecom om onmiddellijk na het gesprek een nieuwe callback in te stellen.

Optie 1

Stel, u heeft een callback ingesteld voor Lieven Oosterlinck. U belt Lieven op, maar u stuit jammer genoeg op de voicemail. U vinkt de callback aan als uitgevoerd, ook al heeft u Lieven niet kunnen bereiken. Op het scherm waar u een beschrijving van het gesprek kan geven, ziet u onderaan een nieuwe schuiver staan: terugbellen.

callback2

Als u deze schuiver aanzet en op opslaan klikt, zal er automatisch een nieuw scherm verschijnen waar u een nieuwe callback kunt inplannen om Lieven op te bellen. Op deze manier zal u niet vergeten dat u Lieven nog te pakken moet krijgen.

Optie 2

callback1kopie

Gebruikers van VoIP kunnen nog makkelijker een nieuwe callback inplannen na een telefoongesprek. Het handige hierbij, is dat ook bij inkomende oproepen direct een callback kan ingesteld worden.

Stel, u krijgt een inkomende oproep: Lieven Oosterlinck belt u terug omdat hij een gemiste oproep heeft van uw nummer. U ziet natuurlijk direct dat het Lieven is die belt, aangezien hij al in uw CRM-database staat. Onderaan het venster waar u een beschrijving van het gesprek kan invoeren, staat nu ook een nieuwe callbackknop. Lieven heeft het helaas te druk om uitgebreid te praten en heeft liever dat u op een later tijdstip eens terugbelt. Na afloop van het gesprek heeft u nu de mogelijkheid om onmiddellijk een nieuwe callback in te plannen, zodat u hem zeker niet vergeet.

 

Over de auteur

Jeroen De Wit

Jeroen De Wit

Een man voor wie 24 uur in een dag nét genoeg zijn, mocht hij slaap kunnen uitschakelen als factor. Dit quasi bodemloos vat vol ideeën gaat er prat op om steeds op de hoogte te zijn van alles wat er in zijn bedrijf gaande is. Een heuse prestatie, wetende dat de vraag ‘wie start er volgende week’ al een standaard is in de wekelijkse groepsmeeting. Hoge toppen scheren doet hij niet alleen op professioneel vlak: in zijn zeldzame weekends kan je hem glunderend op zijn Italiaanse ros terugvinden in een heuvelachtige omgeving. Dit is vaak ook het enige moment waarin Jeroen niet vooruit kijkt, al is het maar om zijn achtervolgers grijnzend achter zich te laten.

Categorieën