Terug naar het blog overzicht

Feature Friday: Gmail plug-in met click-to-dial, nieuw design integraties

Feature Friday: Gmail plug-in met click-to-dial, nieuw design integraties

Gmail plug-in voor Teamleader

Gebruikers van Gmail for business kunnen nu hun hart ophalen met onze nieuwe Gmail plug-in voor Teamleader!

Met de plug-in kan u:

  • Snel Teamleader-contacten aan uw e-mailcorrespondenten linken
  • Inkomende en uitgaande e-mail tracken in Teamleader
  • Vanuit Gmail van een e-mail een taak maken voor uw medewerkers
  • Inloggen op Teamleader vanuit Gmail

Lees meer over deze integratie in onze blogpost: "Google apps for business"

De plug-in kan u trouwens downloaden via de Google Marketplace.

Nieuw: click-to-dial vanuit Gmail!

Als u in Gmail een bericht ontvangt van een contactpersoon die in uw Teamleader-database zit, zal u onderaan het e-mailbericht ook de contactgegevens van die persoon te zien krijgen, waaronder ook het telefoonnummer. Als u op het telefoonnummer klikt, krijgt u de lijst van beschikbare telefoons in Teamleader te zien*. Klikt u dan op ‘Nu opbellen’, dan zal Teamleader onmiddellijk deze persoon beginnen bellen.

Nieuw design voor Integraties

Afgelopen week heeft ook het menu van onze integraties een visuele wijziging ondergaan. Hierdoor is het nog eenvoudiger om andere koppelingen met Teamleader in te stellen.

integraties

Hieronder krijgt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden:

Microsoft Exchange

Koppel uw Microsoft Exchange account aan Teamleader en synchroniseer uw agenda in twee richtingen: push afspraken vanuit Teamleader naar uw agenda en pull meetings van uw persoonlijke agenda naar Teamleader.

Google Apps

Google Contacts: synchroniseer uw contacten vanuit Teamleader naar uw smartphone, zodat u direct kan zien welke Teamleader-contacten u proberen bereiken. Deze koppeling werkt in één richting. Google Agenda: Net als de koppeling met Microsoft Exchange kan u afspraken uit uw Google Agenda naar Teamleader verplaatsen of meetings uit Teamleader in uw persoonlijke agenda inplannen. Heeft u meerdere agenda's in Google, dan kan u kiezen welke u wilt synchroniseren. Apple iCloud

Op dezelfde manier als Microsoft Exchange en Google agenda kunt u uw iCloud koppelen aan Teamleader.

IMAP e-mailkoppeling

Om uw mails te kunnen tracken in Teamleader, kunt u de IMAP-koppeling inschakelen. U geeft gewoon de IMAP-server (bvb.: imap.gmail.com) en uw IMAP-gebruikersgegevens in, kiest voor SSL-encryptie en u kan uw connectie testen. Als u vervolgens een e-mail van een Teamleader-contact wil importeren, klikt u op de detailpagina van de contactpersoon onderaan bij 'Tracking' op het e-mail-symbool.

Unified Telecom

De koppeling met Unified Telecom stelt u in staat om uw contacten op te bellen vanuit Teamleader. Om deze mogelijkheid te activeren, heeft u een account nodig bij Unified Telecom. Voor meer informatie omtrent deze koppeling, verwijzen we u graag naar onze "Feature Friday blog van 24 mei".

LinkedIn**

De LinkedIn-koppeling stelt u ertoe in staat om al uw LinkedIn-contacten in te voeren in Teamleader.

Campaign Monitor**

Campaign Monitor is een webapplicatie waarmee u zelf eenvoudig en professioneel nieuwsbrieven opstelt. Dankzij de API-koppeling importeert Campaign Monitor uw contactenlijsten, gegroepeerd op basis van de segmenten die u zelf aanmaakte in Teamleader.

Teamleader haalt vervolgens statistieken bij van uw verzonden nieuwsbrieven: hoeveel procent van de verzonden e-mails werd geopend, hoeveel en welke links werden er geklikt…

Octopus**

Met het online boekhoudprogramma Octopus beheert u makkelijk al uw ontvangen en uitgaande facturen, zodat u uw betalingen steeds up-to-date en overzichtelijk kan houden.

*Om dit te activeren, heeft u een account bij Unified Telecom nodig.
**Deze koppelingen zijn voorlopig nog niet actief in het gedeelte ‘Integraties’. Voor meer info kan u ons steeds
contacteren via support@teamleader.be.

Over de auteur

Jeroen De Wit

Jeroen De Wit

Een man voor wie 24 uur in een dag nét genoeg zijn, mocht hij slaap kunnen uitschakelen als factor. Dit quasi bodemloos vat vol ideeën gaat er prat op om steeds op de hoogte te zijn van alles wat er in zijn bedrijf gaande is. Een heuse prestatie, wetende dat de vraag ‘wie start er volgende week’ al een standaard is in de wekelijkse groepsmeeting. Hoge toppen scheren doet hij niet alleen op professioneel vlak: in zijn zeldzame weekends kan je hem glunderend op zijn Italiaanse ros terugvinden in een heuvelachtige omgeving. Dit is vaak ook het enige moment waarin Jeroen niet vooruit kijkt, al is het maar om zijn achtervolgers grijnzend achter zich te laten.

Categorieën