Terug naar het blog overzicht

Feature Friday: Nieuw design statusbalk, Controleer uw e-mailverkeer, Update van de ticketingmodule

Feature Friday: Nieuw design statusbalk, Controleer uw e-mailverkeer, Update van de ticketingmodule

Nieuw design statusbalk

Om te vermijden dat instellingen en acties in Teamleader te verspreid komen te staan, vernieuwden we afgelopen week het design van de statusbalk bovenaan in Teamleader. We groepeerden enkele acties en instellingen, zodat een mooi overzicht bewaard blijft en alles makkelijk terug te vinden is. We geven 

hier graag een overzicht van de aanpassingen.

profiel

Mijn profiel

Rechts bovenaan ziet u uw naam staan, met daarnaast uw persoonlijke foto (als u een foto heeft ingesteld tenminste). Gaat u met de muis erover of klikt u erop, dan krijgt u alle mogelijkheden te zien van uw persoonlijke Teamleader instellingen.

Dit kan u onder ‘mijn profiel’ terugvinden:

top

  • Mijn timesheets: hier vindt u het overzicht van uw gepresteerde uren en een lijst van al uw tijdregistraties. Onderaan vindt u ook het overzicht van uw verlofdagen terug.
  • Mijn profiel: onder uw naam kunt u enkele instellingen van uw profiel wijzigen, zoals uw e-mailadres, telefoon- nummer en invoertaal.
  • Integraties: koppelingen maken met externe services zoals Google Apps, Unified Telecom, LinkedIn, Trendstop en meer doet u hier.
  • Wachtwoord wijzigen: stel een nieuw wachtwoord in.
  • Facturatie Teamleader: bekijk uw facturatiegegevens van uw abonnement.
  • E-mailverkeer: een lijst van alle verzonden mails (lees hieronder meer).
  • Laatste activiteiten: de timeline van uw sales en projecten.
  • Afmelden: uitloggen uit Teamleader.

team

Mijn Team

Wat u te zien krijgt onder dit icoon is afhankelijk van uw positie binnen Teamleader. Dit wil zeggen, bent u ingesteld als superuser, dan krijgt u een lijst te zien van alle medewerkers in Teamleader. Bent u echter geen superuser maar wel leider van een team, dan zult u enkel de leden van het team waarvan u leider bent te zien krijgen.

Timesheets

Naast alle leden van uw team of van uw medewerkers ziet u ook een knop ‘timesheets’ staan. Klikt u daar op, dan wordt u direct doorverwezen naar de timesheet van die collega. Daar ziet u wat hij of zij de afgelopen uren/dagen/weken/maanden heeft gepresteerd. U kunt ook steeds rapporten van deze gegevens genereren.

acties

Nieuwe activiteiten

Vroeger stond er bovenaan een hele reeks iconen voor alle acties die u kon uitvoeren. Nu worden al deze acties mooi gegroepeerd onder dit icoon. Onder deze acties voorzien we onder andere een nieuwe timetracking, een nieuw bedrijf of contact toevoegen, een nieuwe taak, afspraak of callback aanmaken.

Ongeacht waar u mee bezig bent in Teamleader, deze acties kunt u steeds uitvoeren. Zit u op de detailpagina van een contact of bedrijf en voert u één van deze acties uit, dan zal Teamleader automatisch deze actie koppelen aan dit contact of bedrijf.

telefoon

Unified Telecom

Als u klant bent bij Unified Telecom en als deze dienst is gekoppeld met uw Teamleader, zult u ook nog het telefoonsymbooltje te zien krijgen in uw statusbalk. Meer weten over onze koppeling met Unified Telecom? Lees hier meer!

notif

Meldingen

Bij bepaalde gebeurtenissen in Teamleader zal u meldingen ontvangen. Het icoon dat hiernaast afgebeeld staat zal dan ook in de statusbalk verschijnen. Als u er op klikt zal u te zien krijgen waarover de melding gaat. Dat kan variëren van een gemiste oproep tot een collega die u een taak aanwijst.

Een verandering met vroeger is dat alle verschillende meldingen nu gegroepeerd worden. Zo kan u meerdere meldingen tegelijkertijd afvinken en stapelt de lijst zich niet eindeloos op.

Lijst van het e-mailverkeer

Het kan voorvallen dat u een offerte of factuur verzendt via e-mail naar een klant, maar dat dit nooit bij hen aankomt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het e-mailadres is bijvoorbeeld verkeerd gespeld, of de provider ziet het e-mailadres van waaruit u mailt aan als spam.

Omdat u dit niet kon controleren, kon dat soms tot vervelende situaties leiden met klanten. Vanaf nu kunt u zelf nagaan of uw mails al dan niet zijn toegekomen.

Onder uw persoonlijk menu staat een nieuw onderdeel: e-mailverkeer. Daar krijgt u een lijst te zien van alle ontvangers waarnaar u de afgelopen twee weken een mail stuurde. Is er een e-mail niet toegekomen, dan zal dit te zien zijn aan de rode cirkel met het uitroepteken erin. Daarnaast krijgt u de reden te zien waarom de e-mail niet is toegekomen bij uw contactpersoon.

Zoals wel vaker in Teamleader kunt u ook hier op basis van segmenten werken, om zo makkelijker de lijst te doorzoeken. Hier kan u een segment maken op basis van ontvanger, datum en status.

emailverkeer2

In de toekomst zal Teamleader nog enkele tools aanreiken die het mogelijk maken om uw mailverkeer nog beter op te volgen.

Update van de ticketingmodule

Deze week hebben we onze ticketingmodule aan een grondig onderhoud onderworpen. Het resultaat mag er zijn.

Zo maakten we een nieuwe engine die de antwoorden in de tickets beter van elkaar kan onderscheiden en zo de e-mails beter kan inlezen. Daardoor kan er sneller en efficiënter geantwoord worden op tickets. Daarnaast is de tijd tussen het verzenden en aankomen van tickets zo goed als in real-time, in plaats van gemiddeld vijf minuten vertraging voor de update.

Over de auteur

Jeroen De Wit

Jeroen De Wit

Een man voor wie 24 uur in een dag nét genoeg zijn, mocht hij slaap kunnen uitschakelen als factor. Dit quasi bodemloos vat vol ideeën gaat er prat op om steeds op de hoogte te zijn van alles wat er in zijn bedrijf gaande is. Een heuse prestatie, wetende dat de vraag ‘wie start er volgende week’ al een standaard is in de wekelijkse groepsmeeting. Hoge toppen scheren doet hij niet alleen op professioneel vlak: in zijn zeldzame weekends kan je hem glunderend op zijn Italiaanse ros terugvinden in een heuvelachtige omgeving. Dit is vaak ook het enige moment waarin Jeroen niet vooruit kijkt, al is het maar om zijn achtervolgers grijnzend achter zich te laten.

Categorieën