Terug naar het blog overzicht

Feature Friday: Nieuwe Teamleader inbox, Aanpassing Ticketingconfiguratie

Feature Friday: Nieuwe Teamleader inbox, Aanpassing Ticketingconfiguratie

tracking

Teamleader inbox

Met de IMAP-koppeling kon u al e-mail vanuit uw mailbox ophalen in Teamleader, maar daarvoor had u eerst alle IMAP-gegevens van uw e-mailprovider nodig. Sinds deze week is dit niet meer noodzakelijk, want we introduceren een nieuw soort Teamleader inbox!

Hoe gaat het in z’n werk?

Gelijkaardig aan de IMAP-koppeling kunt u via de detailpagina van een contact onderaan bij de tracking op het enveloppesymbooltje klikken. Waar vroeger direct de e-mails uit uw inbox verschenen (gegeven dat uw IMAP gekoppeld was), kunt u nu een persoonlijk Teamleader e-mailadres zien staan, gevormd door ‘tracking-#-#@teamleadertracking.be’ (met # staande voor uw unieke cijfers).

Als u elektronische post krijgt die u graag in Teamleader wilt opslaan, dan kan u de e-mail doorsturen naar dit adres. De e-mail wordt dan naar Teamleader verzonden: als u onderaan bij de tracking kijkt, zult u bij het enveloppesymbooltje een cijfer zien staan dat aangeeft dat er een e-mail op u wacht.

Ook voor e-mail die u verzendt vanuit uw Postvak In kunt u dit gebruiken. Als u de verzonden mail wilt opslaan in Teamleader, dient u gewoon uw persoonlijk Teamleader e-mailadres als blind carbon copy (bcc) in te geven. Op die manier komt de mail die u verstuurt ook in Teamleader terecht. Vanuit Teamleader krijgt u dan de optie om het bericht (inclusief bijlagen) te bewaren of te verwijderen. Het bericht verwijderen zal geen weerslag hebben op het originele bericht in uw Postvak In. Berichten in Teamleader die niet worden opgeslagen of niet expliciet worden verwijderd, zullen automatisch na twee weken verdwijnen.

tracking2

Wat met IMAP?

Als u de IMAP-koppeling ingesteld heeft, kunt u die gewoon op dezelfde manier blijven gebruiken. In plaats van het persoonlijk Teamleader e-mailadres te nemen, kunt u daarnaast gewoon op de knop ‘IMAP’ klikken. Van daaruit wordt u doorverwezen naar het vroegere venster waarmee u e-mail kunt ophalen vanuit uw mailbox.

Zowel met IMAP als met de Teamleader inbox kunt u vanaf nu ook e-mails opslaan in HTML, zodat de lay-out van de e-mail ongewijzigd blijft.

Vereenvoudigde ticketingconfiguratie

In analogie met de Teamleader inbox hebben we de configuratie van de Ticketingmodule aangepast zodat deze volgens hetzelfde principe werkt. In plaats van een ingewikkelde setup kunt u nu gewoon een supportadres (zoals support@uwbedrijf.be) laten doorsturen naar een persoonlijk ticketingadres. E-mail die dan toekomt op uw supportadres zal automatisch in Teamleader terechtkomen als een ticket.

Uw ticketingsysteem instellen kan via Instellingen onder het tabblad 'Tickets'. Mensen die nog geen ticketingmodule actief hebben maar hier graag gebruik van willen maken, kunnen terecht op info@teamleader.be.

tickets2

Voor mensen die hun ticketingsysteem al eerder geconfigureerd hadden volgens de oude methode, verandert er niets; hun systeem blijft op dezelfde manier werken.

Over de auteur

Jeroen De Wit

Jeroen De Wit

Een man voor wie 24 uur in een dag nét genoeg zijn, mocht hij slaap kunnen uitschakelen als factor. Dit quasi bodemloos vat vol ideeën gaat er prat op om steeds op de hoogte te zijn van alles wat er in zijn bedrijf gaande is. Een heuse prestatie, wetende dat de vraag ‘wie start er volgende week’ al een standaard is in de wekelijkse groepsmeeting. Hoge toppen scheren doet hij niet alleen op professioneel vlak: in zijn zeldzame weekends kan je hem glunderend op zijn Italiaanse ros terugvinden in een heuvelachtige omgeving. Dit is vaak ook het enige moment waarin Jeroen niet vooruit kijkt, al is het maar om zijn achtervolgers grijnzend achter zich te laten.

Categorieën