Terug naar het blog overzicht

Feature Friday: Nieuwe website, Koppeling met tientallen boekhoudpakketten, Web2Leads formulieren, Webhooks API

Feature Friday: Nieuwe website, Koppeling met tientallen boekhoudpakketten, Web2Leads formulieren, Webhooks API

Nieuwe Teamleader website!

Met lichte trots stellen we u graag onze splinternieuwe publieke website voor: bekijk hem via www.teamleader.be en laat gerust weten wat u ervan vindt! De nieuwe website bevat geüpdatete en uitgebreidere informatie, zodat we in de toekomst hopelijk nog meer mensen van Teamleader kunnen overtuigen.

Koppeling met verschillende nieuwe boekhoudpakketten

Teamleader beschikte al over een koppeling met het boekhoudpakket Octopus, maar dankzij een uitbreiding komen sinds deze week hier tientallen nieuwe boekhoudpakketten bij. U kunt facturen exporteren naar één van onderstaande pakketten tegen de prijs van 10 cent per factuur. Hier vindt u een lijst van alle pakketten naar waar facturen kunnen geëxporteerd worden vanuit Teamleader.

Als u voor 'Facturen' kiest in het navigatiemenu, dan ziet u onderaan enkele symbolen staan. Als Teamleader nog niet met Octopus is gekoppeld, zal daar nu een nieuw symbool bijstaan. Klikt u daar op, dan krijgt u een nieuw venster te zien waar u de periode van de facturen die u wilt inbrengen kan definiëren, net als het departement.

boekhoudpakketten

Mijn boekhoudprogramma staat in de lijst. Hoe exporteer ik mijn facturen?

boekhoudpakket

Klikt u op 'Export', dan krijgt u eerst nog een mogelijkheid tot bevestiging en de kostprijs van de export. Klikt nu nogmaals op 'Export', dan wordt u doorverwezen naar een pagina waar u het gewenste boekhoudpakket kan selecteren.

octopus

Octopus

Natuurlijk is er nog steeds onze standaardkoppeling met Octopus. Deze koppeling werkt optimaal met Teamleader samen, op die manier dat facturen automatisch worden verstuurd naar Octopus, en dat Teamleader de betalingsstatus van uw facturen zal ophalen. Als u al een koppeling met Octopus heeft, zal u ook niet de mogelijkheid krijgen om te koppelen met één van de andere pakketten.

Web2Leads formulieren

U verkoopt bepaalde diensten of producten waarvoor geïnteresseerden zich kunnen inschrijven via uw website? Via de Teamleader API (Application Programming Interface) kon u al een dergelijk formulier aan uw website linken, maar dit vergde nog enige codeervaardigheid van uw kant.

Vergeet ingewikkeld codeerwerk: met onze nieuwe Web2Leads formulieren kunt u eenvoudig een inschrijvingsformulier op uw website koppelen aan uw Teamleader-account. Dankzij deze formulieren kunnen potentiële klanten hun gegevens online achterlaten. Deze gegevens komen dan automatisch in Teamleader terecht, alwaar u er bijvoorbeeld direct een offerte voor kunt opstellen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Via Instellingen > Extra kunt u onderaan een nieuwe widget zien staan met opschrift ‘Web2Leads formulieren’. Hier kunt u verschillende formulieren opstellen en toevoegen aan uw website.

U dient enkele verplichte velden in te geven, zoals de naam van het formulier, de return URL (waar zal uw klant naartoe gestuurd worden na het invullen van het formulier) en Button label (label van de verzendknop). Daarnaast kunt ook de taal instellen, zodat uw leads direct het juiste label krijgen en de velden correct vertaald worden. Via ‘Externe CSS’ kan u een link ingeven naar een CSS-stylesheet, zodat het formulier in de huisstijl van uw website past. Verder kan u er ook voor kiezen om direct een offerte aan te maken als een lead zich inschrijft en of er iemand daarvan op de hoogte moet gebracht worden.

web2lead1

Onderaan kan u specifiëren welke velden u op het formulier wilt laten verschijnen. U heeft de keuze tussen voornaam, familienaam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijf, website en BTW-nummer. Klikt u op ‘Genereer invoegcode’, dan krijgt u een venster te zien met de code die u op de gewenste pagina kan invoegen om het formulier te laten verschijnen. Leads die zich nu inschrijven via dit formulier, komen automatisch in Teamleader terecht.

U kunt verschillende formulieren toevoegen met verschillende eigenschappen, voor bijvoorbeeld op meerdere websites te plaatsen.

Recurrente meetings

Een tijdje geleden kondigden we al de optie aan om taken te herhalen voor een bepaalde periode. Sinds deze week is dit ook mogelijk voor afspraken. Als u vaak afspraken heeft op hetzelfde moment en met dezelfde personen, kan het handig zijn om deze aan een vast stramien te laten herhalen. Maakt u een nieuwe afspraak aan, dan voegt u best eerst de collega's en contactpersonen toe die steeds opnieuw in de meeting zullen zitten. Ook wederkerende agendapunten kunt u nu toevoegen.

recurrent meetings

Naast de 'Afspraak informatie' bovenaan de detailpagina van de meeting kunt u op het pijltje klikken. Daar kunt u ervoor kiezen om de afspraak te herhalen. U krijgt hetzelfde venster te zien als bij taken herhalen, waar u kan definiëren hoe vaak en wanneer de meeting moet voorvallen.

Over de auteur

Jeroen De Wit

Jeroen De Wit

Een man voor wie 24 uur in een dag nét genoeg zijn, mocht hij slaap kunnen uitschakelen als factor. Dit quasi bodemloos vat vol ideeën gaat er prat op om steeds op de hoogte te zijn van alles wat er in zijn bedrijf gaande is. Een heuse prestatie, wetende dat de vraag ‘wie start er volgende week’ al een standaard is in de wekelijkse groepsmeeting. Hoge toppen scheren doet hij niet alleen op professioneel vlak: in zijn zeldzame weekends kan je hem glunderend op zijn Italiaanse ros terugvinden in een heuvelachtige omgeving. Dit is vaak ook het enige moment waarin Jeroen niet vooruit kijkt, al is het maar om zijn achtervolgers grijnzend achter zich te laten.

Categorieën