Terug naar het blog overzicht

Feature Friday: Stopzetting support IE8 en ouder, Nieuwe burndown charts

Feature Friday: Stopzetting support IE8 en ouder, Nieuwe burndown charts

Stopzetting support Internet Explorer ouder dan IE8

explorer-mannetje

Teamleader zal geen ondersteuning meer bieden voor gebruikers van Internet Explorer versie 8 en ouder. Dit omdat Teamleader niet naar behoren functioneert op deze versies van de browser.

Gebruikers die Teamleader nog gebruiken op één van deze versies, zullen een waarschuwing te zien krijgen waarop wordt aangeraden om de laatste versie van Internet Explorer te installeren. Gebruikers met een versie hoger dan IE8 moeten geen stappen ondernemen: vanaf deze versie wordt Teamleader volledig ondersteund.

Als u nog één van deze oudere versies gebruikt, raden wij ten stelligste aan om te upgraden naar een hogere versie, anders zal Teamleader niet naar behoren functioneren.

Andere internetbrowsers zoals Safari, Firefox en Chrome kunnen zonder beperkingen blijven gebruikt worden.

Download hier de nieuwste versie van Internet Explorer (versie 11).

Nieuw: Burndown charts bij projecten

We introduceren deze week ook nog een nieuwe feature in onze projectmodule. Via een burndown chart krijgt u een nieuwe visuele weergave van de voortgang van uw project. Deze grafiek houdt rekening met het aantal taken (mét een tijdsduur) dat wordt ingepland in uw project. Op basis hiervan kunt u zien of u nog voldoende op schema zit. We geven een concreet voorbeeld:

burndown

Op de grafiek zal u steeds een vaste, zwarte lijn zien die afloopt naar beneden. Kijkt u naar het geheel project, dan zal de x-as van de grafiek beginnen op de startdatum van de eerste milestone en eindigen op de laatste milestone. De grootte van de y-as is afhankelijk van de totale duur van de ingeplande taken in het project. Let wel, er wordt enkel rekening gehouden met taken die een tijdsduur hebben meegekregen.

De blauwe lijn die u ziet is in principe de resterende tijd van deze taken. Het verloop van deze blauwe lijn geeft de vooruitgang van het project weer. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien dat er rond de periode van 15 mei één of meerdere taken met een redelijke tijdsduur zijn afgewerkt. Rond 21 mei gebeurde dit weer, en kwam ons verloop voor het eerst onder de ideale resterende tijd terecht, wat dus betekent dat we toen goed op weg waren om het project binnen de vooropgestelde duur te behalen.

Naast een geheel overzicht van het hele project kunnen we ook de burndown bekijken per milestone. Rechtsboven kunnen we nog kiezen in welke view we het project willen zien. Als er bijvoorbeeld een budget aan gekoppeld is, kunnen we nog het bugetverbruik bekijken. Daarnaast kunnen we ook nog de traditionele roadmap weergeven.

Over de auteur

Benny Waelput

Benny Waelput

Game of Thrones heeft Maesters, wij hebben Benny: een man wiens oneindige ervaring, levenslange toewijding en superieure intelligentie van hem een wandelende encyclopedie van kennis hebben gemaakt - over Teamleader, maar ook over basgitaar en sterke bieren. Kennis die onze hardwerkende ex-customer success, ex-inside sales, nu voltijds copywriter graag deelt met wie erom vraagt. "Benny weet dat" is dan ook een veelgehoorde zin op kantoor. Je zou bijna vergeten dat hij na een paar biertjes meer als een grofgebekte piraat klinkt dan een geleerde.

Categorieën