Terug naar het blog overzicht

Teamleader ticketing: het juiste antwoord op elke vraag

Teamleader ticketing: het juiste antwoord op elke vraag

Customer support is één van de belangrijkste onderdelen in een dienstverlenend bedrijf, nu meer dan ooit. Tevreden klanten zijn nu eenmaal hét uithangbord van je bedrijf. Maar het overzicht bewaren tussen al hun vragen kan soms knap lastig worden. Een goed ticketingsysteem kan hierbij wonderen doen.

Waarom “Ticket”?

In de wondere wereld van de software omschrijven we in het algemeen elke (klanten)vraag als een ticket. Van zodra er een nieuwe vraag binnenkomt, krijgt die een uniek nummer toegewezen. Je kunt het vergelijken met het stukje papier dat je krijgt als je je jas achterlaat in een garderobe. De jas van de klant staat dan gelijk aan z’n vraag, en dankzij het unieke nummer weten zowel jij als je klant waar de jas zich bevindt.

In essentie is het doel van een ticketingsysteem om de communicatie binnen een ticket te stroomlijnen, om zo snel tot een oplossing van je klant z’n probleem te komen.

Hoe werkt het?

Vrij simpel en wanneer alles goed is opgezet, zul je nooit meer anders willen. Eigenlijk komt het er op neer dat je enkel je support-e-mailadres (zoals support@teamleader.nl) doorstuurt naar een ticketingsysteem.

Stuurt je klant dan een e-mail naar dit adres, dan wordt die e-mail omgezet naar een ticket. Nu hou je heel eenvoudig de status van het ticket in de gaten, kun je overleggen met collega’s en voorzie je de klant van een passend antwoord. Heb je meerdere e-mailadressen? Dankzij verschillende inboxen behoud je het overzicht.

Als dat nog niet genoeg is, voorzien de meeste systemen je ook van handige statistieken om de prestaties van je team te meten en te verbeteren.

Waarom Teamleader ticketing?

Omdat met Teamleader je ticketing volledig geïntegreerd is met de CRM-module: zo weet je onmiddellijk welke klant je een vraag stelt. Dat betekent op zijn beurt weer dat je direct alle nodige klantinformatie bij de hand hebt!

Stuurt er toch een onbekende een ticket? Dan voegt Teamleader automatisch een nieuwe contactpersoon toe aan je database, gebaseerd op het e-mailadres.

Daarbovenop linkt de Teamleader ticketing niet alleen met de CRM, maar ook met de facturatiemodule. Wil je de tijd die je spendeert aan het beantwoorden van een ticket factureren aan je klant? Maak voor jezelf of een collega een taak aan vanuit het ticket en Teamleader houdt de gespendeerde tijd bij. Ongefactureerde uren worden zo verzameld op het profiel van je klant, zodat je ze achteraf of onmiddellijk kunt factureren.

Nog niet volledig overtuigd?

Probeer het dan nu gratis uit! Activeer een Teamleader demo en ontdek zelf hoe we je leven makkelijker kunnen maken.

Je bent al een Teamleader klant? Laat ons iets weten via sales@teamleader.nl en we activeren de ticketingmodule gratis gedurende twee weken!

Over de auteur

Benny Waelput

Benny Waelput

Game of Thrones heeft Maesters, wij hebben Benny: een man wiens oneindige ervaring, levenslange toewijding en superieure intelligentie van hem een wandelende encyclopedie van kennis hebben gemaakt - over Teamleader, maar ook over basgitaar en sterke bieren. Kennis die onze hardwerkende ex-customer success, ex-inside sales, nu voltijds copywriter graag deelt met wie erom vraagt. "Benny weet dat" is dan ook een veelgehoorde zin op kantoor. Je zou bijna vergeten dat hij na een paar biertjes meer als een grofgebekte piraat klinkt dan een geleerde.

Categorieën