20161122 1020 Must20 Listen20 Podcasts marketeers

Hoor jij bij de 17% van de Nederlanders die elk jaar zijn doelen haalt en goede voornemens kan volhouden? Plannen, budgetten, deadlines, inspiratie en to-do’s... Hoe begon jij aan 2017?

We hebben tien podcasts geselecteerd die jou gaan helpen om dit jaar slimmer en meer efficiënt te werken. Luister ernaar op weg naar kantoor of een afspraak en je bent al goed bezig!

1. Online tips & tricks

Wekelijks publiceert Frankwatching in samenwerking met Jelle Drijver (MBA, ondernemer) een podcast. Drijver gaat in gesprek met auteurs, ondernemers en marketeers over o.a. (online) marketing, communicatie, social media, mobiele ontwikkelingen, user experience en nieuwe media. Voor ondernemers die op de hoogte willen blijven.

Frankwatching Podcast

2. Getting Things Done

Afvinklijstje getting things done

Deze Engelstalige podcast helpt je getting things done. Er worden professionals geïnterviewd die net begonnen zijn te werken met deze methode, maar ook experts met jaren ervaring worden aan de tand gevoeld. De podcasts zijn een combinatie van persoonlijke en professionele verhalen en geven je praktische tips hoe je de GTD-methode met behulp van apps en papier kunt toepassen. Voor ondernemers die een stressvrij en productief leven willen.

Getting Things DoneⓇ Podcasts

3. Doe-het-zelf Financiële Planning

De belastingadviseurs van Van Vugt & Van Hulten helpen ondernemers met fiscale adviezen en tips over de financiële planning. Erg onregelmatig geproduceerd, maar wel allemaal online terug te luisteren. Vooral de achtdelige serie Doe-het-zelf Financiële Planning met tips over o.a. sparen, beleggen of hypotheek aflossen en het levenstestament is voor iedere ondernemer van belang.

Van Vugt & Van Hulten

4. Online Marketing Made Easy

De podcast van Amy Porterfield (social media strategist en co-auteur van Facebook Marketing All-In-One for Dummies) bestaat uit praktische tips over productlanceringen, Facebook marketing, sales, webinars, publieksgroei en nog heel veel meer. Af en toe wordt er een business expert over online marketing geïnterviewd, maar meestal geeft Porterfield aan de hand van haar eigen ervaringen inzicht in zakendoen. Super handige how-to sessies waarmee je direct aan de slag kunt.

Online Marketing Made Easy Podcast

5. The Tim Ferriss Show

Anders dan de naam doet denken, is de podcast van Tim Ferriss geen onemanshow. Ferriss is bekend van zijn boek The 4-Hour Workweek en zijn podcast wordt al jaren gezien als de nummer 1 in business. Iedere aflevering nodigt Ferriss iemand uit die uitblinkt in wat hij doet - in investeren, sport, zakendoen, kunst, dat kan van alles zijn. De succesvolle gast wordt gevraagd zijn “geheim” te delen. Welke tactieken en tools gebruikt hij, welke routines en boeken raadt hij aan, welke tips m.b.t. time management heeft hij en ga zo maar door.

The Tim Ferriss Show

6. Inspiratie uit de creatieve sector

Creatieve ideeën

CreativeMornings is een maandelijks georganiseerde ontbijtsessie en inmiddels een wereldwijd begrip in de creatieve sector. Er zijn twee seizoenen podcasts beschikbaar met alle hoogtepunten. Ideaal voor de ondernemer die wel van afwisseling houdt. Sprekers variëren van David Kelly (oprichter van IDEO) tot Aisha Fukushima (“RAPtivist”) en van Cindy Gallop (advertising expert en business consultant) tot Simon Sinek (auteur van Start with why).

CreativeMornings

7. Master Your Mindset

Michael Pilarczyk (personal performance teacher, schrijver en spreker op het gebied van zelfontwikkeling en zakelijk succes) publiceert iedere week een Master Your Mindset Podcast. In een kwartier geeft Pilarczyk je inspiratie en tips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, geld verdienen, communicatie en keuzes maken. Oftewel: mindset. Investeer een kwartiertje per week in je eigen ontwikkeling!

Master Your Mindset Podcast

8. Podcast-snack

De podcasts van Eelco de Boer zijn tussen de vijf en tien minuten lang. Ideaal als snack tijdens een lange werkdag dus! In de podcasts worden ondernemers geïnterviewd over hun successen en leermomenten. Het doel is om jou te helpen meer business te genereren en je onderneming naar een hoger niveau te kunnen te tillen.

De Eelco De Boer Podcast

9. Back to school

Godin is een zgn. thought leader in de marketing en zakenwereld, hij schreef zeven bestsellers en is een veelgevraagd internationaal spreker. Vier jaar geleden gaf hij een inspirerende en leerzame workshop aan dertig ondernemers. Samen verkenden zij hoe ze hun dromen op het gebied van zakendoen waar kunnen maken. De workshop is opgenomen en beschikbaar als vijftien-delige podcast-serie.

Seth Godin’s Startup School

10. Zakendoen Met… Teamleader

Het radioprogramma Zakendoen Met van BNR Nieuwsradio wordt na de dagelijkse uitzending beschikbaar gesteld als podcast. Zo blijf je als ondernemer op de hoogte van het laatste nieuws op zakelijk gebied. Recent werd Country Manager Sjoerd Göddeke van Teamleader geïnterviewd over de gemiddelde tijdsbesteding van de Nederlandse ondernemer.

Zakendoen Met

De podcasts in deze lijst zijn in willekeurige volgorde genoemd. Wil je meer weten van slimmer en efficiënt werken, bekijk dan eens de producten van Teamleader: CRM, sales, facturatie & projectmanagement in één tool.