CRM tools: De 5 beste CRM softwaresystemen in 2022

Klanten vormen het hart van elk bedrijf. Een degelijk CRM-systeem (Customer Relationship Management) is de pacemaker die het hart kloppend houdt. Er is een overvloed aan CRM-tools in de wereld. Vaak omvatten ze ook andere functionaliteiten die verband houden met work management, zoals projectbeheer en facturering. Maar welke tool is het meest geschikt voor jouw bedrijf?

Waarom heb je een CRM-systeem nodig?

Customer Relationship Management software doet eigenlijk wat de naam zegt: het beheren van relaties met je klanten, contacten of leads. Vaak wordt het vergeleken met een klassieke rolodex, maar een goede CRM doet zoveel meer.

De juiste keuze maken? Hier is een kort overzicht van de beste CRM-tools op de markt.

1. Teamleader Focus

Teamleader Focus is een CRM voor kleine en middelgrote dienstverlenende bedrijven waarmee je klanten op de voet volgt. Daarnaast is Teamleader Focus Work Management software, waarmee je de verkoop, de organisatie van je werk en je facturatie automatiseert. Het is alles-in-één-software, met een aantal nuttige analysemogelijkheden, die je bedrijf helpt groeien. Momenteel werken meer dan 12.000 bedrijven slimmer met Teamleader Focus.

Verkopen met Teamleader Focus

Potentiële klanten binnenhalen is één ding, ze vervolgens opvolgen en deals sluiten is een andere zaak. Een goede CRM helpt je om leads op te volgen, zodat je nooit geld laat liggen. Met Teamleader Focus kun je :

  • Leads, contacten, klanten en hun communicatiegeschiedenis bijhouden
  • Offertes maken en versturen in je huisstijl
  • Openstaande deals opvolgen met een handig Pipeline-overzicht
  • Alle communicatie met je klanten centraliseren
  • Taken, gesprekken en vergaderingen plannen in één handige agenda
  • Je eigen agenda (Google Calendar, Office365 ...) koppelen aan je account
Schermafbeelding 2023 11 06 om 10 17 00

Alles wat je nodig hebt om een succesvolle verkoopstrategie te implementeren. Wist je dat klanten van Teamleader Focus 23% meer en 35% sneller verkopen?

Organiseren met Teamleader Focus

Werk je projectmatig, dan kan Teamleader Focus je ook helpen. Maak van een offerte meteen een project, zodat je alle taken nauwgezet kan opvolgen. Met projectbeheer in Teamleader kan je:

  • Alle taken plannen en verdelen
  • Alle gewerkte uren bijhouden zodat je ze later kan factureren
  • Budgetten beheren zodat je op tijd een winstgevend project aflevert
  • Het overzicht bewaren van alle lopende projecten en zien waar je ruimte hebt voor nieuwe opdrachten
R3b Nr YF Qie Axwhyo6 EH78a t Ax4 RM Bl MXA

Factureren met Teamleader Focus

Als het werk gedaan is, wil je natuurlijk betaald worden. Factureren met Teamleader Focus is eenvoudig. Zo word je altijd op tijd betaald en kan je blijven investeren in je bedrijf.

  • Zet een gewonnen offerte onmiddellijk om in een factuur (of begin van nul)
  • Factureer al je gewerkte uren zodat je geen geld op tafel laat liggen
  • Stel abonnementen in voor terugkerende betalingen
  • Stuur automatische herinneringen wanneer klanten te laat betalen
  • Laat klanten online betalen zodat je je geld sneller ontvangt

Met Teamleader Focus betalen klanten gemiddeld 6 dagen sneller en 15% meer op tijd.

Analyseren met Teamleader Focus

Je wil je bedrijf natuurlijk blijven verbeteren. Met de statistieken en rapporten van Teamleader Focus analyseer je waar de pijnpunten zitten en zie je wat je kan verbeteren.

  • Voorspel hoeveel deals je waarschijnlijk zal sluiten
  • Weet welke betalingen je mag verwachten
  • Stel doelen voor deals, calls, projecten,...
  • Analyseer projectbudgetten en stuur bij voor het volgende project.

"CRM-tools zijn voor grote bedrijven" en 4 andere redenen om er niet in te investeren.

In dit e-book kom je te weten hoe een CRM-tool je commerciële business én je interne samenwerking een boost kan geven.

2. Simplicate

Simplicate is software die je bedrijf helpt met een CRM-systeem, HRM, leads, projecten, planning en facturatie. De tool biedt ook rapportage aan over je huidige planning en capaciteit. Simplicate richt zich voornamelijk op bedrijven in zakelijke dienstverlening en biedt weinig functies voor bouwbedrijven. Volgens reviews op verschillende sites biedt het vriendelijke en goede support.

3. Tribe

Tribe is een CRM-tool die zich voornamelijk richt op sales en facturatie. De software heeft in de basis geen projectgerelateerde functionaliteiten (wel als add-on). De CRM omvat wel het opzetten van marketingcampagnes, taakbeheer, een kalender en basis rapportage. Integraties met andere software zoals Outlook & Exact zijn ook mogelijk.

De tool is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf, dat onlangs werd overgenomen door het Belgische Efficy.

4. Gripp

Gripp is een PSA-oplossing ontwikkeld in Nederland en sinds kort in handen van Exact. De tool bestaat voornamelijk uit een CRM-module en enkele gespecialiseerde modules voor urenregistratie, facturatie van (deel)projecten, projectmanagement, inkoopmanagement en HR-management. Volgens informatie op Capterra heeft de tool op dit moment zo’n 18.000 klanten. Gripp richt zich voornamelijk op bureaus en zakelijke dienstverleners.

5. Zoho

Zoho is een grote speler en een bekende naam in de CRM-markt. Het biedt een uitgebreid CRM-platform dat kan worden uitgebreid met tal van plugins en andere functies, zoals finance, HR en marketing automation.

  • 13/12/2021
  • Laatst gewijzigd op 24/04/2024

Gerelateerde blogposts