Cockheyt Biopools: "Teamleader bespaart niet alleen veel tijd, het is ook veel minder foutgevoelig"

Zwemmen in water zó helder dat je het kunt drinken, en dat in je eigen achtertuin. Klinkt als een droom, en Kim Vervloessem maakte die samen met haar partner Kevin waar. Althans: ze startten in 2019 hun eigen bedrijf, Cockheyt Biopools, dat zwembaden aanlegt zonder chloorwater. Echte aanpakkers dus, maar ook bij zo’n bedrijf komt administratie kijken. Om die zo soepel mogelijk te verwerken, maakt Kim gebruik van Teamleader.

Ondernemer: Kim Vervloessem
Functie: Mede-eigenaar
Bedrijf: Cockheyt Biopools
Jaar van oprichting: 2019
Teamleader sinds: 2021
Klanten: Iedereen die een zwembad wil, vooral particulieren.
 

Kim heeft altijd een droom gehad: tuinen ontwerpen. Liefst inclusief zwembad, want wie wil dat nu niet? Met Cockheyt Biopools is ze begonnen haar droom waar te maken. Het bedrijf liep sinds de oprichting in 2019 direct heel goed, vertelt ze. "Ja, ook tijdens de coronacrisis. De vraag naar zwembaden was enorm."

De zwembaden van Kim en haar partner zijn niet zomaar zwembaden. Er zit geen chloor in, maar "glashelder drinkbaar water. Er zitten ook geen algen in. Dat maakt onze zwembaden heel gezond: je hebt geen last van irritatie door de chloorlucht." Daarnaast heeft Cockheyt nog een unieke optie: je kunt het complete zwembad van A tot Z door het Biopools-team laten installeren, óf je kiest voor een zelfbouwpakket. Wel met ondersteuning natuurlijk; een zwembad bouw je niet zomaar.

Extra administratie

Die verschillende opties zijn fijn voor klanten - zeker als ze kosten willen besparen - maar zorgt ook voor extra administratie. Immers: het ene pakket dat ze verkopen is het andere niet. "Voordat we Teamleader in huis haalden, maakte ik veel Excel-bestandjes. Heel veel Excel-bestandjes." Kim zucht weer als ze eraan terugdenkt. "Ik maakte eindeloos lang kopietjes van die bestanden naar Word, naar PDF, ik werd er echt gek van. Tot er een mailtje kwam van software-integratiebedrijf Coachall. Zij introduceerden Teamleader bij ons."

Coachall is partner van Teamleader, wat betekent dat ze hun klanten helpen software van Teamleader te installeren en gebruiken. Ze geven ook cursussen en komen bij je langs als je hulp nodig hebt.

Enorme tijdbesparing én minder foutgevoelig

Teamleader bleek een schot in de roos, "omdat ik niet meer alles hoef te kopiëren of uittypen, hoef ik veel minder handmatig te doen. Dat bespaart heel veel tijd." Coachall hielp ook met het opstellen van standaardmails en het ontwerpen van een lay-out voor offertes en facturen. "Binnen een week was alles gemaakt, heel snel", zegt Kim. "Omdat we verschillende pakketten aanbieden, heb ik in Teamleader verschillende templates waarmee ik offertes en facturen kan versturen."

Natuurlijk moet ze nog wel eens zelf een rekensom maken, maar dat staat niet in verhouding tot de tijd die Kim nu bespaart. "Bovendien is Teamleader minder foutgevoelig. In een Excel-bestandje kon je nog wel eens per ongeluk iets verbergen in de lijst, wat dan wel op de factuur terechtkwam, heel vervelend. In Teamleader gebeurt dat niet."

En als er toch iets misgaat? "Ik kan Coachall altijd mailen of bellen, dan lossen zij het op of leggen ze uit hoe een bepaalde functie binnen Teamleader werkt. Superfijn", besluit ze.

In de user story lees je hoe de workflow van Cockheyt Biopools eruit ziet en welke rol Teamleader daarin speelt:

NL Usercases Cockheyt
Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 11/08/2021
  • Laatst gewijzigd op 12/02/2024

Gerelateerde blogposts