Wat zijn de voordelen van een CRM-systeem?

Welke voordelen biedt een CRM-systeem? En hoe nuttig is het om te investeren in software die je helpt je klantenrelaties te beheren? Legitieme vragen, die we hier zo helder mogelijk proberen te beantwoorden.

Vijf voordelen van een CRM-systeem

Steeds meer ondernemers en bedrijven - de teller staat intussen op 15.000 - ontdekken de voordelen van een CRM-systeem als Teamleader. Dit zien onze gebruikers als de belangrijkste pluspunten van CRM-software.

1. Je biedt een snellere service en vermijdt frustraties

Als bedrijven groeien, groeit hun klantenbestand mee. In het beste geval raakt de klanteninfo daardoor verspreid over diverse e-mails en spreadsheets. In het slechtste geval zit die informatie in het hoofd van één enkele medewerker. Weinig efficiënt en net zo frustrerend voor je klanten als voor je medewerkers.

Een online CRM-systeem brengt al die info - inclusief de communicatiegeschiedenis - samen in een handig overzicht dat iedereen kan raadplegen. Zo kan je vragen van klanten snel en efficiënt beantwoorden.

2. Je leert je klanten nog beter kennen, zodat je ze nog beter kan bedienen

Om je klanten te leren kennen, gaat er niets boven persoonlijk contact. Maar CRM stopt niet bij het verzamelen van relevante klanteninfo. Wil je die informatie ook gebruiken, dan heb je een tool nodig die al die info bewaart en je helpt door de bomen het bos te zien. Adresgegevens, bedrijfsgrootte, sector, bijgewoonde events en zelfs gedownloade documenten: CRM-software houdt die info bij en laat je zelfs toe segmenten te creëren of bepaalde selecties te maken. Interessant voor jou én voor je klant. Want hoe meer je van hem weet, hoe beter jij hem kan bedienen.

3. Je automatiseert vervelende taken (en houdt meer tijd over voor wat echt belangrijk is)

Mails van klanten één voor één beantwoorden, offertes en facturen maken in Word of PDF, allerlei overzichten maken in Excel, … Als ondernemer ontsnap je niet aan vervelende administratieve taken. Met een CRM-tool kan je ze makkelijk automatiseren, zodat ze niet meer tijd in beslag nemen dan strikt gezien nodig is. Bijkomend voordeel: het risico op fouten wordt kleiner, zodat je alweer tijd bespaart. De tijd die zo vrijkomt, kan je besteden aan wat voor jou echt belangrijk is: je business, je klanten én meer vrije tijd.

"Voor we Teamleader in huis haalden, maakte ik Excel-bestandjes. Heel veel Excel-bestandjes. Nu hoef ik veel minder handmatig te doen. Dat bespaart heel veel tijd."

4. Je krijgt inzicht in je business en neemt slimmere beslissingen

“Dankzij Teamleader was ik plots ook bezig met verkoop en statistieken. Iets waar een meubelmaker zich eigenlijk niet mee bezighoudt”, zegt meubelmaker Wesley Declerck. Het toont hoe makkelijk en intuïtief het gebruik van goede CRM-software is. Door al je gegevens te centraliseren, wordt het plots ook een pak eenvoudiger om inkomsten te voorspellen en cijfers te analyseren. Dat helpt je om vooruit te kijken en betere beslissingen te nemen voor je onderneming.

5. Je verkoopt sneller (+23%) en meer (+35%)

Een goede CRM-tool geeft je een overzicht van alle open, verloren en gewonnen verkoopkansen en helpt je klanten op te volgen. Daardoor gaan er nooit meer leads verloren en krijgen bestaande klanten op tijd de aandacht die ze verdienen. Die gestructureerde aanpak loont, want uit onderzoek blijkt dat bedrijven meer (+35%) én sneller (+23%) verkopen met het CRM-systeem van Teamleader. Twee op de vier deals worden binnen de 16 dagen gesloten, drie op de vier deals is rond binnen de 50 dagen. Investeren in een CRM-systeem betekent dus: tijdwinst, meer gemoedsrust én extra centen.

Wil je meer weten over CRM en hoe het je business vooruit kan helpen? In dit crm-gids lees je hoe je het maximum haalt uit je CRM-systeem.

"CRM-tools zijn voor grote bedrijven" en 4 andere redenen om er niet in te investeren.

In dit e-book kom je te weten hoe een CRM-tool je commerciële business én je interne samenwerking een boost kan geven.

Probeer ons CRM pakket nu 14 dagen gratis!

Benieuwd naar de functionaliteiten en het effect van het Teamleader CRM systeem? Probeer het dan twee weken gratis uit! Zo heb je voldoende tijd om te bekijken of het systeem van toegevoegde waarde voor je is. Na de proefperiode zit je nergens aan vast.

  • 20/09/2021
  • Laatst gewijzigd op 18/03/2024

Gerelateerde blogposts