Foodphoto: “Iedereen werkt hier met Teamleader Focus, ook creatieven en freelancers.”

Foodphoto is een pionier. De foto- en filmstudio specialiseert zich al sinds 1988 in voeding. Lang voor de boom van de voedselfotografie, lang voor de food porn Instagram en Facebook veroverde. Zowel start-ups als internationale voedingsreuzen vinden de weg naar de studio.

Wie? Luk Thys, eigenaar en zaakvoerder
Wat? Foto- en filmstudio, gespecialiseerd in voeding
Werkt met Teamleader Focus sinds? 2019
Grootste uitdagingen? Volledige flow van budgetten en offertes tot facturen en invoicing op één platform samenbrengen om meer inzicht in projecten te krijgen

Foodphoto blijft voortdurend innoveren. Het was de eerste studio die eind jaren negentig volledig digitaal ging, en vandaag speelt video een steeds belangrijkere rol.

De hele flow op één platform

“We zitten in een duale business, ik ben zowel creatief als manager”, legt Luk uit. “De meeste creatieve mensen hebben een hekel aan administratie en papierwerk. Dat is bij mij niet anders."

"Teamleader Focus heeft dat deel van mijn job, het management van Foodphoto, een pak gemakkelijker en efficiënter gemaakt.”

“Teamleader Focus heeft vooral rust gebracht. Ik ben een perfectionist, ik volg graag alles van dichtbij op. Vroeger moest ik daarvoor op kantoor zijn. Nu kan dat evengoed aan de keukentafel thuis of in een koffiebar. Ik zou zelfs een week naar New York kunnen gaan, en daar op mijn MacBook de budgetten, de offertes en de facturen opvolgen. Geen verschillende mappen meer, geen verschillende tools. Teamleader Focus heeft die hele flow op één digitaal platform samengebracht. Flawless.”

Inzicht in gepresteerde uren

Foodphoto heeft een vast team, maar werkt ook vaak met freelancers samen. “Iedereen bij ons werkt met Teamleader Focus. Ook de freelancers, ook de creatieven. Voor ons is het belangrijk om op het einde van de dag te kunnen zien wat iedereen gepresteerd heeft, wat we wel en niet kunnen aanrekenen aan onze klanten. Daarom is het cruciaal dat al onze medewerkers hun uren goed bijhouden. Video heeft die nood nog versterkt. Daar neemt de post-productie meer tijd in beslag, er komt meer feedback, projecten lopen daardoor vaker door elkaar.”

“Vroeger gebeurde die time tracking in spreadsheets. Mensen vulden op het einde van de dag hun uren in, maar die registratie was onvolledig. ’s Avonds ben je al de helft van wat je overdag gedaan hebt vergeten. In Teamleader Focus gebeurt de time tracking in real time, vanaf minuut één. Zo krijgen we veel meer inzicht in wat we kunnen factureren, waar we tijd verliezen, waar eventueel bottlenecks zitten. Hoeveel kost een project écht? Teamleader Focus maakt die evaluatie en die berekening perfect mogelijk: we zien meteen dat we volgende keer een halve dag extra moeten rekenen voor een bepaalde opdracht.”

Snellere, professionelere offertes en facturen

Luk bespaart het meeste tijd bij het aanmaken van offertes en facturen. “De hele flow zit op één plek: budgetten, offertes, deals, facturen. Teamleader Focus klikt alles aan elkaar en spreekt ook met mijn boekhouding. Elke factuur die vertrekt, gaat ook meteen rechtstreeks naar de boekhouding. De offertes en de facturen zien er ook veel mooier en professioneler uit dan toen we ze nog handmatig opmaakten. Het risico op fouten – een verkeerde komma, een nul te weinig of te veel - is ook veel kleiner.”

Ik wil mijn zoon een bedrijf achterlaten dat transparant en correct is. Alles op één platform, met één klik vind je het cijfer dat je zoekt.”

“Mijn zoon Seppe is mee aan boord gekomen bij Foodphoto. Hij bouwt het hele videoluik uit, dat alleen maar aan belang zal winnen. Ik wil mijn zoon een bedrijf achterlaten dat transparant en correct is. Alles op één platform, met één klik vind je het cijfer dat je zoekt.”

Op een halve dag vertrokken

De integratie van Teamleader Focus verliep bijzonder vlot bij Foodphoto. “Het bedrijf heeft een sterke digitale reflex. De meeste van onze medewerkers zijn digital natives. Teamleader Focus werkt bijzonder intuïtief, op een halve dag ben je vertrokken.”

"De meeste van onze medewerkers zijn digital natives. Teamleader Focus werkt bijzonder intuïtief, op een halve dag ben je vertrokken."

“Teamleader Focus is voor iedereen bij Foodphoto relevant. We nemen projecten van A tot Z voor onze rekening: concept, styling, fotografie, post-productie … We zijn eigenlijk een werkplaats, we moeten elke dag drie teams flexibel inplannen. Die hele planning gebeurt via Teamleader Focus. Iedereen heeft toegang tot de gedeelde agenda. Ook de moodboards en de briefings halen medewerkers uit Teamleader Focus. Van de eerste contacten met een klant tot het afronden van een opdracht, alles zit samen op die ene plek. We hebben niets anders meer nodig.”

  • 19/08/2021
  • Laatst gewijzigd op 26/03/2024

Gerelateerde blogposts