NL Blog Linked In Plug In Header 2x

Iedereen kent het grote nadeel van Customer Relationship Management (CRM): het eeuwige invoeren van informatievelden. Voor veel ondernemers en salesmedewerkers is dat ook de reden dat ze er niet aan beginnen

De tijd die het kost om alle informatie in het systeem te zetten, weegt niet op tegen de voordelen. Teamleader zou Teamleader niet zijn als we dit obstakel niet uit de weg hadden geruimd. Met een compleet overzicht van het volledige netwerk van iedereen in jouw organisatie tot gevolg.

Een stap naar digitalisering en professionalisering

Al in 2016 presenteerden we de eerste LinkedIn-plugin waarmee je informatie van LinkedIn-profielen zo, hup, met één druk op de knop in je CRM kon laden. Een ander tijdbesparend trucje is het automatisch invullen van bedrijfsinformatie inladen op basis van alleen het btw-nummer of KvK-nummer.

Jisse Plaggenborg, netwerker in hart en nieren en daarom Partner Manager bij Teamleader, vertelt wat de LinkedIn-plugin precies doet en waarom het een reden kan zijn om toch die stap naar digitalisering (en laten we eerlijk zijn, professionalisering) te zetten met CRM.

Gegevens van het LinkedIn-profiel in één klik in je CRM

"Dat LinkedIn dé plek is om je netwerk uit te breiden, hoefde ik over het algemeen al niet meer uit te leggen", begint Jisse. "Nu we ook nog aan huis gebonden zijn vanwege het coronavirus, heeft LinkedIn een onmisbare plek in de meeste salesorganisaties verkregen."

Wat maakt de LinkedIn-plugin van Teamleader precies mogelijk? "In het kort: de plugin pakt de foto, naam en bedrijfsnaam van de profielpagina en zet deze in Teamleader CRM. Je hoeft geen connectie te zijn van deze persoon."

Een écht netwerk

De LinkedIn-plugin is jaren geleden al gemaakt voor ondernemers, salesmedewerkers en andere enthousiaste netwerkers binnen het mkb. Waarom? Jisse schetst het plaatje: "Grote kans dat jouw ‘netwerk’ verspreid is over je organisatie: je hebt connecties op LinkedIn. Je hebt contactpersonen in je CRM - vaak niet echt gedetailleerd of up-to-date, want het kost tijd en moeite om ze erin te zetten. Er liggen visitekaartjes verspreid over je bureau 'die je echt nog een keer op LinkedIn gaat toevoegen en in je CRM gaat zetten'. En dan heb je nog een mapje Netwerk in je e-mailinbox - als je daar überhaupt een mapje voor hebt aangemaakt. Jouw collega’s verkeren in zo’n zelfde situatie, waardoor jullie als organisatie nooit optimaal gebruik maken van jullie netwerk. Herkenbaar, of niet?"

"De combinatie Teamleader CRM + LinkedIn-plugin schept orde in de chaos. Dat klinkt als een holle frase, maar dit is letterlijk wat het doet. Het geeft je controle over jullie volledige netwerk, alle contacten van alle medewerkers samen. Alsof dat nog niet genoeg is, bespaart het je ook nog eens een hoop tijd; je hoeft deze administratieve handelingen niet langer handmatig uit te voeren."

Hogere conversies en meer omzet

Ook meester-netwerker en LinkedIn-trainer Harrie Lamers is fan. Voorheen onderhield hij de relaties met zijn LinkedIn-connecties met grote moeite: "Het was enorm tijdrovend. Ook miste ik mooie verkoopkansen, omdat ik mijn netwerk niet goed in het vizier had."

Nu maakt Harrie gebruik van Teamleader en de LinkedIn-plugin: "Iedere keer dat ik een nieuwe connectie heb op LinkedIn, voeg ik hem of haar in één klik toe aan mijn CRM. Daar plan ik vervolgens een taak in: nieuwe contactpersoon opvolgen. Zo verlies ik mijn nieuwe connecties niet uit het oog en behaal ik hogere conversies en meer omzet."

Of Harrie nog tip heeft voor ondernemers, salesmedewerkers en andere netwerkers uit het mkb? Jazeker: "Tag mensen met wie je op de foto staat, tag het bedrijf en de locatie. Eindig je post met een leuke vraag, zodat mensen gaan reageren. Een reactie is nu eenmaal meer waard binnen het algoritme."

Probeer ons twee weken uit. Zonder gedoe. Zonder te betalen.

Vervang vandaag nog je papierwinkel en probeer Teamleader twee weken uit. Vind je het niks? Geen probleem. Dan betaal je ook niks.

How to: Een LinkedIn-connectie aan Teamleader CRM toevoegen

Stap 1: Ga naar het LinkedIn-profiel van de persoon in kwestie.

Staat zijn/haar naam al in je CRM? Dan word je gevraagd of je het LinkedIn-profiel aan die persoon wilt koppelen. Kies JA, link contact of NEE, voeg toe als nieuw contact.

NL_Blog_LinkedInPlugIn_Stap 1 A

Als de naam nog niet in je CRM voorkomt, krijg je maar één button te zien ‘Voeg toe aan Teamleader.

NL_Blog_LinkedInPlugIn_Stap 1 B

Gefeliciteerd! Je hebt je LinkedIn-connectie aan Teamleader toegevoegd.

Stap 2 is optioneel: je kunt het bedrijf waar je connectie werkzaam is ook aan je CRM toevoegen.

NL_Blog_LinkedInPlugIn_Stap 2

Stap 3 is ook optioneel: je kunt de gegevens van je LinkedIn-connectie synchroniseren met de gegevens van deze persoon in Teamleader.

NL_Blog_LinkedInPlugIn_Stap 3 A