HQ Blog mobile App 01 2

Tijdens Work Smarter in Gent op 15 mei stelden CTO Tom Schouteden en CEO Jeroen De Wit de nieuwe app voor aan meer dan 500 aanwezigen. Tijdens een gesprek deed Tom uit de doeken hoe de ontwikkeling nu precies tot stand kwam, waarom we bepaalde keuzes maakten en welke plannen nog in het verschiet liggen.

Laten we beginnen bij het begin: waarom eigenlijk een nieuwe mobiele app?

Tom: "In december 2017 lanceerden we onze nieuwe API. Dat was zeker geen eenvoudig proces, maar we zijn bijzonder tevreden met het resultaat. Deze nieuwe versie toont dat we doen wat we beloven. De nieuwe mobiele app is dan ook volledig gebaseerd op onze eigen API, waardoor we veel sneller nieuwe features kunnen bouwen en de app voortdurend up-to-date blijft."

"De oude app werd een paar jaar geleden gebouwd, op basis van onze toenmalige codering. Doordat deze verankerd was in de kerncode van Teamleader, was het een tijdrovend klusje om de functionaliteiten aan te passen. De features zelf konden ook beter, net zoals de gebruiksvriendelijkheid."

Wat voor nieuwigheden mogen gebruikers dan verwachten?

Tom: "De grootste veranderingen zie je in het design en voel je in de gebruikservaring. Net zoals in onze webversie kozen we voor een betere, duidelijkere en eenvoudigere interface. Daardoor springen gebruikers er intuïtiever mee om."

"We voegden ook meer opties en details toe aan contacten en bedrijven. Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld meerdere adressen toevoegen en gelinkte deals bekijken. Belangrijke acties zijn ook beter zichtbaar: tijd registreren of contacten bellen kan in het nieuwe design veel eenvoudiger. De juiste knop springt meteen in het oog. Wil je daarnaast de status van je deals of je (on)betaalde facturen checken? Ook dat is in de nieuwe app veel eenvoudiger geworden."

"We zullen nieuwe functionaliteiten ook veel sneller implementeren, doordat we nu onze eigen API gebruiken. We willen in de komende maanden elke twee weken een nieuwe release voorstellen."

HQ_Blog_mobileApp_inline (1)

Wat is het voordeel van de mobiele app tegenover de desktopversie?

Tom: "Je hoeft niet te kiezen tussen de mobiele app of de webversie, want ze vullen elkaar perfect aan. Beeld je de volgende situatie in: een salesmanager is een groot deel van de dag onderweg. Met behulp van de mobiele app weet hij exact waar en wanneer hij ergens moet zijn. Maar het gaat nog verder: je kan elke deal opvolgen, zelfs als je nog maar bij je klant buitenwandelt."

"Tegelijkertijd kan je collega van de boekhouding op kantoor een factuur aanmaken… en tegen de tijd dat je thuis bent, is die misschien zelfs al betaald. Om dit beter te illustreren, maakten we deze korte video."

Video Thumbnail
Video Thumbnail
Click for sound

Wat is het verschil met de oude app?

Tom: "De komende tijd zullen er nog twee versies van de app beschikbaar zijn. Met de nieuwe versie kan je namelijk (nog) geen visitekaartjes scannen of werkbonnen aanmaken. Voor die twee functies heb je dus nog steeds de oude app nodig."

"Ons doel is om de visitekaartjesscanner ook aan de nieuwe app toe te voegen, vooral als we merken dat veel klanten die integratie willen terugzien. Feedback is dus altijd welkom."

"De werkbonnen zien we anders. We willen deze functionaliteit grondig herdenken en opnieuw bouwen, zodat deze nog beter afgestemd is op onze klant. Dat vraagt natuurlijk wat meer tijd en middelen. We denken er zelfs over om een aparte app voor werkbonnen te creëren. Hoe dan ook, starten we heel binnenkort al met de ontwikkeling ervan. Dit is dus nog maar het begin. We hebben een sterk team van developers dat zich volledig toelegt op het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe features."

Tijd om het zelf te ontdekken: download onze mobiele app nu.

Nog geen klant van Teamleader? Activeer je gratis trial vandaag nog!