20180130 Online Tools

Januari 2018, Stripe publiceert een onderzoek waaruit blijkt dat online tools en diensten essentieel zijn voor het succes van start-ups: “Online tools en diensten zijn de onzichtbare motor achter de succesvolle Nederlandse start-up-community. Volgens de meeste starters hebben deze tools een grotere rol gespeeld bij het starten en groeien dan bijvoorbeeld overheidsinitiatieven.”

Lagere kosten, hogere productiviteit

Uit het onderzoek zijn vijf opvallende voordelen van werken met online tools en diensten naar voren gekomen:

1_Blog1_AttractPotentialCustomers_Inline5_email-1.jpg
  • lagere operationele kosten (66%);
  • hogere productiviteit (61%);
  • makkelijker om als team samen te werken (53%);
  • snellere time-to-market (49%);
  • makkelijker om internationaal te groeien (32%)

Tools om beter samen te werken

De meest genoemde tools die start-ups gebruiken zijn Slack en Trello. Deze worden voornamelijk gebruikt om de samenwerking en communicatie binnen het team te verbeteren. Voor hosting en dataopslag zijn Amazon Web Services en Google Cloud favoriet. Google Analytics, Tableau en Mixpanel bieden de start-ups inzicht in analytics. Voor klantondersteuning zijn Intercom en Zendesk veel gebruikte tools, betalingen gaan online voornamelijk via de providers Mollie, Stripe en Adyen.

Customer Talk: “Ruim 4 van de 5 startende ondernemingen geeft aan dat deze tools het makkelijker hebben gemaakt om te starten (86%) en te groeien (82%). Bijna driekwart (73%) zegt zelfs niet in de huidige vorm te kunnen bestaan zonder deze tools.”

Connectiviteit dankzij Teamleader Marketplace

2_Blog3_CharacteristicsSalespeople_Inline_bullet6-1.jpg De cijfers liegen er niet om: de online tools en diensten lijken daadwerkelijk een positieve invloed op het succes van start-ups te hebben. Wanneer we de onderzoeksresultaten in context van Teamleader plaatsen, wordt het verhaal nóg beter: via de Teamleader Marketplace integreer je bijna alle genoemde online tools en diensten met je Teamleader-account.

“De Marketplace is de eerste stap richting het bouwen van een community voor het Europese mkb waar ondernemers elkaar helpen en steunen in de zoektocht naar meer productiviteit en competitiviteit”, legt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader, uit. In deze blog lees je alles over Teamleader Marketplace.

Slimmer werken op het hoogste niveau

Waarom zou je de online tools en diensten aan elkaar willen koppelen? Om te beginnen om je werkomgeving te optimaliseren: door al je tools in je Teamleader-account te integreren, hoef je niet alle tools stuk voor stuk te bekijken en vermijd je het risico op verloren data. Bovendien voorkom je dat data dubbel en niet-gesynchroniseerd wordt opgeslagen; Teamleader verwerkt alle gegevens voor je. Met de koppeling van tools creëer je op deze manier een aangepaste online werkomgeving waarin jij innovatief en efficiënt kunt werken. Dat is slimmer werken op het hoogste niveau: een optimale workflow voor iedere organisatie.

Breid je werkomgeving uit met exact de tools die jij nodig hebt: probeer Teamleader nu 14 dagen gratis uit en ontdek hoe verslavend slimmer werken is.