Redmatters: "Teamleader heeft ons goed bijgestaan als groeiend bedrijf in onze nood aan professionalisering.”

Redmatters is een creatief bureau dat merken uitdaagt om opnieuw vanuit hun bestaansreden, met hun hart te communiceren met hun doelgroep. Een visie waar ze graag internationale furore mee willen maken. Elf jaar na de opstart werkt het agency nu aan een tachtigtal projecten tegelijk met een team van veertien. Alle taken die bij een onderneming komen kijken, beheren ze met Teamleader nu in één tool om zich volop op hun passie toe te leggen.

Wie? Bert Wisniewski en Jannis Lootens, oprichters van Redmatters
Wat? Creatief bureau
Teamleader sinds? April 2016
Uitdaging? Projecten efficiënter beheren, meer inzicht in bedrijfsprocessen, administratie en facturatie in één systeem regelen

Groei in werknemers schepte nood aan professionalisering & efficiëntie

Bert: “In 2006 startten Jannis en ik ons bedrijf vanuit een krap tuinhuisje bij mij thuis. Daar zaten we dan met onze eerste opdrachtgevers in maatpak te brainstormen over campagnes die later in heel Nederland zouden verschijnen.”

“Die allereerste werknemer in dienst nemen, dat vonden we best spannend. Zodra de teller op acht stond begonnen we te merken: wij zijn creatievelingen, géén geboren managers. Via onze digitale habitat, online filmpjes, seminaries, en door ons te omringen met wijze, ervaren mensen, spijkerden we onze managementkennis bij. Onze aanpak: we coachen onze werknemers het liefst meteen, hier en nu, op de werkvloer. Wie een duwtje in de rug nodig heeft, krijgt het direct.”

Angela Bloemsaat Fotografie Red Matters 57
Angela Bloemsaat Fotografie Red Matters 5
“Toen we twaalf werknemers bereikten, moesten we gaan professionaliseren. Administratie, inzichten in bedrijfsprocessen en het financiële luik... Teamleader heeft ons echt geholpen bij het zetten van die belangrijke volgende stap.”

“Een team van twaalf betekende: meer verwachtingen rond professionaliteit. Administratie, inzichten in bedrijfsprocessen en het financiële luik, … we moesten het gewoon beter gaan regelen. Teamleader heeft ons echt geholpen om die belangrijke volgende stap te zetten.”

“Teamleader leek te mooi om waar te zijn.”

Jannis: “We beheerden alles eerst in verschillende systemen: CRM, projecten, facturatie, ... Zaken overbrengen naar andere software was op z’n zachtst uitgedrukt onnauwkeurig. Iemand uit ons netwerk tipte Teamleader. En wij dachten: dit is te mooi om waar te zijn. Alles wat we nodig hadden bleek simpelweg in de tool te zitten.”

“Met Teamleader kunnen we projecten makkelijker opzetten, doorvoeren, afronden… en weer nieuwe projecten starten.”
Angela Bloemsaat Fotografie Red Matters 181

“Op dit moment beheren we met veertien mensen een 70 à 80-tal projecten: van grote nationale campagnes tot kleinschalige acties. Maar in feite kunnen we er meer dan 100 tegelijk aan. Met Teamleader kunnen we projecten makkelijker opzetten, doorvoeren, afronden… en weer nieuwe projecten starten. Het proces omvat nu veel minder handelingen: van middelen of resources verzamelen, creatie, tot het uitrollen van een project.”

“Vroeger hield een voltijdse werkkracht zich bezig met administratie. Nu het zo gemakkelijk gaat met Teamleader, factureert elke accountmanager zijn eigen projecten gewoon zelf. De opvolging van die facturen en het hele verkooptraject is gewoon veel efficiënter. Dubbel werk is uitgesloten.”

“Waar vroeger een fulltime medewerker de administratie voor zich nam, factureren onze accountmanagers nu elk project met Teamleader gewoon zelf.”

“De toekomst in project planning software? Ik droom ervan om projecten en data te kunnen visualiseren in Minority Report-stijl: een projectie van lopende projecten, in- en uitzoomen om alles tot op het kleinste detail of het overkoepelende grote geheel te zien, nog beter de forecast bepalen en plannen en schuiven waar je maar wil. Héél lean.”

Torenhoge ambities: Redmatters’ visie verkondigen in het buitenland

Bert: “Op een bepaald moment moet je stilstaan bij de visie waarmee je een bedrijf bent gestart: wat wil je betekenen en voor wie? Sommige opdrachtgevers passen dan beter bij onze organisatie dan anderen. Voor ons is het belangrijk dat er wederzijds respects is en dat we kennis kunnen uitwisselen. We zijn heel hard bezig met de toekomst en hebben ambitieuze plannen op korte én lange termijn. Voor interne zaken waar we niet zo sterk in zijn, laten we ons adviseren door een externe raad met tonnen ervaring.”

Angela Bloemsaat Fotografie Red Matters 145 bewerkt
“We broeden op ambitieuze toekomstplannen. Voor zaken waar we niet zo sterk in zijn, laten we ons adviseren door een externe raad met tonnen ervaring."

“Die toekomstplannen brengen ons hopelijk naar het buitenland: we zijn ervan overtuigd dat onze filosofie om helemaal terug te keren naar de bestaansreden van merken internationaal van veel waarde is. Binnen tien jaar willen we gezien worden als dé partner die de belangrijkste communicatievraagstukken oppakt... voor merken, maar ook voor CEO’s. Een uitbreiding naar Londen of New York is daarbij niet uitgesloten, als we onze visie maar zo ruim mogelijk kunnen verspreiden.”

“Onze ondernemerstip: probeer bedrijfsprocessen zo snel mogelijk te automatiseren of uit te besteden, zodat je al je aandacht op je passie kan vestigen.”

Jannis: “Als ik één tip aan ondernemers kan geven: probeer bedrijfsprocessen die los staan van je passie of de randzaken van het ondernemen, te automatiseren of uit te besteden, zodat je je aandacht hier niet aan verliest. Vestig die aandacht volop op je passie, samen met je team. Een onderneming leiden en inrichten is voor ons nooit een doel op zich geweest, dat vloeide spontaan voort uit het succes dat onze passie voor creatieve projecten teweeg bracht."

Wil jij ook de volgende stap zetten met je onderneming? Teamleader combineert crm, projectmanagement en facturatie in één handige tool, helpt je tijd besparen en te focussen op de toekomst van je onderneming. Probeer het 14 dagen gratis.

Angela Bloemsaat Fotografie Red Matters 168
Angela Bloemsaat Fotografie Red Matters 76
Angela Bloemsaat Fotografie Red Matters 80
Geschreven door Robin Van Cleemput
Wat staat er op deze pagina?
    • 01/12/2017
    • Laatst gewijzigd op 13/03/2024

    Gerelateerde blogposts