Voorspel je verkoopsomzet met het nagelnieuwe Forecast-overzicht

Benieuwd hoeveel omzet je de komende drie maand binnenhaalt? Met Teamleaders gloednieuwe Forecast-overzicht maak je preciezere prognoses dan ooit! Je omzet accuraat voorspellen beïnvloedt heel wat aspecten binnen je bedrijf. Denk maar aan hoeveel mensen je aanwerft, of welke doelstellingen je vastlegt voor het komende jaar. En toch: bedrijfsleiders en salesmanagers slagen er zelden in om snel accurate prognoses te maken. Dat verandert vandaag, met Teamleader’s gloednieuwe Forecast-overzicht.

Omzetvoorspellingen in een oogopslag

Het nieuwe Forecast-overzicht helpt je nog sneller en efficiënter je deals opvolgen. In één overzicht zie je je verwachte omzet voor de komende drie maanden. Je kan bovendien in één oogopslag terugvinden welke kansen je mist, en die deals makkelijker naar de maand slepen waarin je ze verwacht te sluiten.

“Met het nieuwe overzicht zie je met één blik je verwachte omzet voor de komende drie maanden.”
Schermafbeelding 2022 02 28 om 11 31 29

Het Forecast-overzicht voorspelt je verwachte omzet

Waarom doen we dit? Productmanager Pieter Reel: “Bij gebruikers die verkopen bleken omzetprognoses of forecasts doorslaggevend voor een beter overzicht. Ze dienen namelijk om doelen op te stellen, planningen te maken en prestaties te evalueren.”

“Zo’n ‘helicopterview’ werd enkel maar relevanter toen ook duidelijk werd dat het merendeel van hen een groot aantal aan kleine deals beheert. Gebruikers investeren tijd door informatie zoals de slaagkans en verwachte beslissingsdatum van een deal in te geven. Maar het is natuurlijk aan Teamleader om met die gegevens aan de slag te gaan en die investering de moeite waard te maken. Die vertaalslag wordt met het Forecast-overzicht gemaakt.”

Slaagkansen, beslissingsdatums en verwachte bedragen

Het nieuwe Forecast-overzicht vind je terug onder Deals > Forecast. ‘Maar hoe wordt die omzet dan berekend?’, zien we je al denken. Dat gebeurt op basis van het verwachte bedrag van je deal, de beslissingsdatum en de slaagkans.

Verkoopkansen met een hogere slaagkans komen bovenaan in het overzicht te staan. In de linkerkolom tonen we je verder ook de deals met een beslissingsdatum in het verleden of zonder datum. Die zijn mogelijks van belang voor je voorspelling dus je kunt ze dan ook, zoals in het Pipeline-overzicht, in de juiste kolom slepen.

Wil je snel de beslissingsdatum of slaagkans aanpassen? Dan klik je gewoon op de deal om het zijpaneel te openen, en de parameters te bewerken.

Schermafbeelding 2022 02 28 om 11 31 29

Via het zijpaneel kan je de slaagkans en verwachte beslissingsdatum aanpassen

Heb je vragen rond het nieuwe Forecast-overzicht? Neem dan zeker eens het artikel op onze supportpagina door. Succes!

  • 04/03/2020
  • Laatst gewijzigd op 26/03/2024

Gerelateerde blogposts