Dit pipeline-overzicht geeft je sales een boost

Teamleader lanceert vandaag een spiksplinternieuwe feature: het sales pipeline-overzicht. Dat is goed nieuws, want het gaat een wereld van verschil maken voor je sales!

De lijst met to do's van een ondernemer is nooit leeg en met zoveel te doen, is het accuraat opvolgen van je verkoopkansen niet altijd even makkelijk. Laat staan het prioriteren van de prospects, wie benader je als eerst? Voor jullie hebben we goed nieuws: het nieuwe pipeline-overzicht staat live! Durf je het aan om je verkoopproces voorgoed te veranderen?

Met deze nieuwe feature heb je volledig overzicht in je pijplijn en volg je je leads moeiteloos op tijdens de verschillende fases van het verkoopproces. Van het eerste contactmoment (wanneer iemand voor het eerst interesse toont in jouw product of dienst) tot aan de verkoop en de goedgekeurde offerte of zelfs betaalde factuur.

Het pipeline-overzicht sorteert je lopende deals automatisch op verkoopfase. Zo weet jij welke calls of mails je moet prioriteren en houd je moeiteloos overzicht.

De grootste voordelen van het pipeline-overzicht

De nieuwe sales pipeline samengevat:

  1. Een helder overzicht van je verkoopkansen: je team ziet meteen de status van jouw pipeline. Het salesteam heeft het uiteraard druk - maar dankzij het overzicht van lopende deals, die ook nog eens per fase geclusterd zijn, stelt iedereen de juiste prioriteiten.
  2. Verkoopkansen opvolgen wordt dynamischer en transparanter dan ooit: sleep deals naar een volgende fase, of zet ze meteen op ‘geweigerd’ of ‘aanvaard’.
  3. Realtime overzicht van de omzet per fase. Zo weet je precies hoeveel omzet er in je pipeline zit. Daarmee kun je heel accurate omzetvoorspellingen doen.
  4. Filter deals per sales verantwoordelijke. Met een eenvoudig menu bekijk je de lopende deals per accountmanager, of filter je de lijst op je eigen deals. Zo volg je verkoopkansen ook op het juiste moment op wanneer een collega ziek is of vakantie heeft.

Behoud je liever het oude overzicht? Geen probleem: switch rechtsboven in het scherm tussen de twee weergaven.

Meer financiële zekerheid

Het nieuwe pipeline-overzicht geeft ook de financiële waarde van je lopende deals weer. Selecteer je één van je sales verantwoordelijken, dan berekent Teamleader automatisch de waarde van zijn of haar lopende deals. Dat biedt drie voordelen:

  1. Je krijgt een helder beeld van de totale omzet per verantwoordelijke, per dealfase.
  2. Je kunt zien hoeveel deals aan teamleden zijn toegewezen, en de workload evenredig verdelen.
  3. Je kunt sneller je omzet voor de komende maand berekenen en daarmee makkelijker de targets bepalen.

Krijg vandaag nog volledig inzicht in je sales pipeline!

Jij kunt nu natuurlijk niet wachten om met je team de nieuwe sales pipeline uit te proberen. Snappen we! Log in op je Teamleader-account en ga naar 'Deals'. Het pipeline-overzicht is de nieuwe standaardweergave, maar je kan rechtsboven switchen naar de oude lijstweergave. Teamleader onthoudt je laatste keuze.

Go get 'm, tiger!

  • 12/08/2019
  • Laatst gewijzigd op 12/02/2024

Gerelateerde blogposts