HQ Blog 2019 Overview 960x400

We zeggen 2019 bijna vaarwel, en terwijl de eindejaarslijstjes je om de oren vliegen, doen wij er nog een schepje bovenop. Het was een druk jaar, gekenmerkt door een storm aan nieuwe ontwikkelingen. In totaal lieten we meer dan 20 updates of verbeteringen op je los.


Om zeker te zijn dat je ze optimaal benut, lijsten we de belangrijkste nog eens voor je op. Tip: via het cadeautje bovenaan rechts in je Teamleader-account blijf je ook gedurende het jaar op de hoogte.

Screenshot 2019-12-17 at 10.05.59

Sneller geld in het laatje 💰

Nog efficiënter en sneller van het eerste klantencontact tot de betaling van de factuur, daar gaan we ieder jaar voor. Met deze nieuwe updates zijn we daar ook voor 2019 in geslaagd.

Slimmere sales dankzij het pipeline-overzicht

In augustus maakte je kennis met het Pipeline-overzicht op deals. Hiermee zie en volg je moeiteloos je leads door de verschillende fases van je verkoopproces, van het eerste contactmoment tot de verkoop zelf.

Pipeline_GIF

De smart filters in het overzicht tonen je onmiddellijk welke deals opvolging vereisen. Zo laat je geen enkele verkoopkans verloren gaan. Door velden als beslissingsdatum en slaagkans in te vullen, hou je dan weer de heetste deals in de gaten. Al weten we natuurlijk dat jullie al verdraaid goede verkopers zijn.

De nieuwe Time Tracker: gemakkelijk uren registreren

Uren registreren is een beetje als kerstdiners bij je schoonfamilie: niemand doet het echt graag, maar het moet wel gebeuren. Dat veranderde begin dit jaar, met Teamleader's nieuwe Time Tracker.

In een notendop: met de Time Tracker start en stop je een timer terwijl je werkt. Je kan de timer starten in je browser en verdergaan op je smartphone, of omgekeerd. Zo blijven je uren steeds gesynchroniseerd, waar je ook bent. Ook op vooraf aangemaakte taken en projecten hou je precies je uren bij. Die factureer je dan weer door aan je klant.

En over projecten gesproken...

Projecten binnen budget, met winst. Steeds opnieuw.

In mei lanceerden we de winstmarge op projecten. Daardoor kreeg je per project inzicht in al je kosten, omzet en winst. Iets later kwam daar het uitgebreide budgetbeheer bij waardoor je veel transparanter met je klanten over hun project kan communiceren.

Kortom, 2019 gaf je een onmiddellijk inzicht in de belangrijkste cijfers van elk project: het verbruik van je budget én de winstmarge.

Budgets_V1 (1)_5

Facturen betaald? Check!

Nadat je je project tot een goed eind gebracht hebt, mooi binnen budget en met een aanzienlijke winstmarge, is het tijd om de facturen te versturen. Om daar tijd op te besparen, introduceerden we enkele bulkacties die dat heel wat makkelijker maken.

Zo boek, verstuur en verwerk je meerdere facturen in één keer , waardoor je al snel 11 minuten tijd spaart per factuur. Foutje gemaakt? Dan verwijder je snel meerdere pro-formafacturen in één keer.

Nieuwe mobiele hoogten 🚀

De prijs voor “Grootste metamorphose van 2019” gaat ongetwijfeld naar de mobiele app. Een greep uit de brede waaier aan updates die dit jaar werden uitgerold:

Alle documenten in je achterzak

Eind dit jaar lieten we je afscheid nemen van je overvolle mappen. Met de mobiele app kun je sinds enkele weken eenvoudig:

 • Bestanden en foto’s bekijken.
 • Nieuwe bestanden toevoegen.
 • Een foto nemen en meteen toevoegen of er één selecteren uit je galerij.

Het pdf-bestand van een specifieke offerte of factuur kun je nog steeds op de detailpagina van die offerte of factuur terugvinden. Alle info binnen handbereik dus!

Geoptimaliseerd voor tablets

Of je de bovenstaande bestanden nu via je smartphone of tablet bekijkt, dat maakt voor de mobiele app niks uit. Zowel voor iPads als Android tablets werd de app geoptimaliseerd.

Je geniet dus van je favoriete functionaliteiten als de Time Tracker, de visitekaartjesscanner of werkbonnen in zowel staande als liggende stand. Aan jou de keuze!

Met dat laatste knijpen vooral de vakmannen overal te velde zich in de handen.

De gebruiksvriendelijke werkbonnen-app voor élke vakman

In mei introduceerden we de vernieuwde werkbonnen. Geen gedoe meer op je werf met notitieblaadjes of complexe apps: vanaf dit jaar maak je moeiteloos digitale werkbonnen met de mobiele app van Teamleader.

Waar maakt hij het onderscheid?

 • Registreer afgelegde kilometers, werkuren en materialen.
 • Maak en onderteken in no time digitale werkbonnen.
 • Hou je team op de hoogte van het geleverde werk en de gebruikte materialen.
 • Gemakkelijk toegankelijk via je smartphone of tablet.

Er is meer, veel meer.

Ook deze functionaliteiten werden dit jaar toegevoegd aan de mobiele app:

 • Vernieuwd dashboard met af te werken taken en agenda van de dag.
 • Een overzicht van alle activiteiten op bedrijven en contacten.
 • Taken afwerken.
 • Uren registreren op een taak.
 • Taken linken aan deals en projecten.
 • Ongeplande taken bekijken.
 • Taken heropenen.
 • Bellen vanuit de app en de duur van je oproep registreren.
 • Oproepen afwerken, uren registreren en een vervolgactie kiezen.
 • Nagaan welke oproepen al werden gedaan en nog gepland staan.

Nog steeds geen app-gebruiker? Je begint duidelijk wat te missen. Download hem dit jaar nog en ga 2020 voorbereid tegemoet.

google-play-badge-1
app-store-badge

1000+ nieuwe vrienden 🤝

Automatiseren geblazen

In 2019 hebben we onze integratiekring sterk uitgebreid. Je kunt nu vlot data uitwisselen met meer dan 200 apps en tools. Dankzij de koppeling met Zapier voegden we meteen ook in één klap meer meer dan duizend integraties toe. Een flow opzetten met Zapier is doodeenvoudig en je hoeft er absoluut niet voor te coderen.

SocialImages_ZapierSuperHero_V2

Zes nieuwe boekhoudintegraties om nóg eenvoudiger te werken!

Naast onze bestaande integraties met Exact Online, Yuki, en Twinfield kun je Teamleader ook via Combidesk koppelen met:

Ook dit was 2019

Naast integraties, mobiele updates en sneller geld in het laatje krijgen, zijn er nog een aantal updates die buiten categorie vallen. Maar daarom zijn we er niet minder enthousiast over!

 • Veiliger inloggen door unieke e-mailadressen.
 • Een gebruiker verwijderen vs. deactiveren.
 • Nationale identificatienummers voor bedrijven.
 • Verbetering van PO-nummers.

Stemmen maar!

Zo, als je ‘t ons vraagt was 2019 als een rijkelijk gevulde kerstdis: voor ieder wat wils. Wat was jouw favoriete update van het afgelopen jaar? Laat het ons hieronder weten en wij geven de schouderklopjes en high-fives door aan de juiste personen.

En verder?

Bij een terugblik hoort ook onlosmakelijk een vooruitblik. Wat staat er in 2020 te gebeuren? Dat houden we vooralsnog even voor ons. In januari bezorgen we je een inkijk in het komende jaar. Tot dan!