Springbok: ‘We hebben één gouden regel: als het niet op Teamleader Orbit staat, dan bestaat het niet.’

Wie? Erwin Hendriks (managing partner Springbok Nederland)
Wat? Full service marketing agency
Teamleader sinds? 2018
Grootste uitdaging? Anticiperen op de toekomst en kort op de bal spelen

Springbok is een full service marketing agency, met een sterke digitale focus. Met kantoren in Nederland en België gebruikt Springbok de Benelux als een springplank voor internationale klanten en projecten. “De marketingwereld is in volle transformatie, wij hebben een voorsprong omdat we al vroeg op de trein van technologie en data zijn gesprongen”, legt Erwin uit. “We zijn de voorbije jaren sterk gegroeid en we hebben ook voor de komende jaren forse groeiplannen. Teamleader Orbit laat ons toe om veel meer dan vroeger te anticiperen op de toekomst.”

‘De kwaliteit is hoger, het risico op fouten veel kleiner.’

“We gebruiken Teamleader Orbit nu drie jaar. De migratie was even pittig, maar we hebben nog geen seconde spijt gehad van onze keuze. We hebben een team van 280 experts. Die gebruiken allemaal Teamleader Orbit. Maar ook leveranciers en freelancers werken met Teamleader Orbit. Het is de draaischijf voor al onze projecten. Onze enige waarheid. We hebben een gouden regel: als het niet op Teamleader Orbit staat, dan bestaat het niet.”

“Ik begin mijn dag met Teamleader Orbit en de hele dag door blijven er verschillende tabbladen openstaan op mijn computer. Elke maandagochtend om 10 uur zitten we samen met het management. Teamleader Orbit geeft ons meteen inzicht in de afgelopen weken en de komende weken. We kunnen heel kort op de bal spelen.”

“Teamleader Orbit heeft ons leven een heel stuk gemakkelijker gemaakt. Voordien hadden we een ander systeem dat nog heel veel handmatig werk vroeg, veel Excels importeren en exporteren. Nu zit alles met één druk op de knop op de juiste plek. De kwaliteit is hoger en, het risico op fouten is veel kleiner.”

‘Ik krijg de inzichten die nodig zijn om een agency aan te sturen.’

Erwin is naar eigen zeggen fan van het eerste uur. “Teamleader Orbit heeft mij de inzichten gegeven die nodig zijn om een agency aan te sturen. Niet op basis van mijn onderbuikgevoel, maar op basis van data en feiten. Teamleader Orbit geeft mij zekerheid.”

“Nieuwe medewerkers, nieuwe klanten, nieuwe projecten: een agency is voortdurend in beweging. Het is cruciaal dat je de juiste mensen op de juiste momenten op de juiste plaats zet. Teamleader Orbit geeft ons inzicht in de planning op lange termijn. Is onze workforce nog in lijn met alle projecten die op ons afkomen? Moeten we misschien extra developers of designers aanwerven? Moeten we onze salesmensen aan het werk zetten om de pijplijn te vullen? Teamleader Orbit laat ons toe om aan predictive modelling te doen.”

‘We kunnen appels met appels vergelijken.’

Toen Springbok op zoek ging naar nieuwe software om hun agency aan te sturen, was de internationale focus volgens Erwin een belangrijke vereiste. “We zijn actief in verschillende landen en markten. Teamleader Orbits overstijgt de verschillende btw-regels, fiscale regimes en wetgevingen. We kunnen appels met appels vergelijken.”

“Elk bedrijf is verschillend. Teamleader Orbit geeft je de mogelijkheid om het systeem echt te customizen op maat van jouw bedrijf. Je kan het inrichten volgens je eigen specifieke noden. Teamleader Orbit heeft zich aangepast aan Springbok. Niet omgekeerd.”

“We hebben de afgelopen jaren samen met de mensen bij Teamleader ook nieuwe functionaliteiten gebouwd. Ze hebben meegedacht met ons, ze hebben altijd geluisterd naar onze feedback en ze hebben die ook meegenomen in nieuwe releases. Ik merk een grote openheid. Samen met de klanten ontwikkelt Teamleader zijn producten verder, zodat ze nog beter aansluiten op de veranderende wereld daarbuiten.”

‘Het bijhouden van timesheets is nu een fluitje van een cent’

Time is money. Zeker in een agency, weet Erwin. “De tijd die je mensen beschikbaar hebben, is je belangrijkste asset. Die tijd is beperkt, en dus moet je die steken in klanten en projecten die er echt toe doen. Teamleader Orbit geeft inzicht in welke klanten en projecten dat precies zijn. We kunnen onze beperkte tijd efficiënter inzetten, en we kunnen onze mensen in hun kracht zetten, op klanten en projecten waar hun talent het verschil maakt. Zo slagen we erin om onze beschikbare uren veel beter te vermarkten. Springbok is een onderneming, de schoorsteen moet natuurlijk wel roken.”

“Dan kom je natuurlijk al snel bij de tijdsregistratie terecht. Timesheets zijn een beetje een noodzakelijk kwaad. Je moet er dus voor zorgen dat je die tijdsregistratie zo gemakkelijk mogelijk maakt. Teamleader Orbit integreert onze planningen en de timesheets van onze medewerkers. Als ze zich houden aan de planning die de projectmanagers opmaken, dan is het bijhouden van hun timesheets een fluitje van een cent. En wij hoeven hen niet meer op te jagen.”

Meer weten over hoe Springbok naar het Agency Life kijkt?

Erwin Hendriks van Springbok was te gast in ons tweede seizoen van Agency Life, een straffe reeks over het runnen van een creatief bureau of digitale studio. In dat tweede seizoen "Money Matters" zoomen we in op financieel en commercieel management van een agency, aka: prijzen, kortingen, cashflow, facturatie en sales. Wil je Agency Life volgen? Schrijf je dan snel in op de nieuwsbrief.

Eersteklassoftware voor agencies.

Teamleader Orbit is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze agencies met meer dan 20 medewerkers. Samen nemen we de uitdagingen van je agency onder de loep en kijken we hoe onze krachtige agencysoftware daar een antwoord op kan bieden. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 01/03/2022
  • Laatst gewijzigd op 19/03/2024

Gerelateerde blogposts