Venstershop: “Voor we Teamleader gebruikten, was het zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Nu hebben we overzicht.”

Venstershop groeit als kool. De online leverancier van raamkozijnen verkoopt B2B aan aannemers en bouwbedrijven. Elk kwartaal verdubbelt oprichter Ronald van der Linden zijn omzet. “We moesten wat om onze bedrijfsvoering in check te houden. Teamleader zorgt ervoor dat we fors blijven groeien zonder het overzicht te verliezen.”

Wie? Ronald van der Linden (oprichter/zaakvoerder Venstershop) & Frits Schiphorst (sales manager van Teamleader Certified Service Partner Kemker ICT)
Wat? Raamkozijnen
Teamleader sinds? 2021
Grootste uitdaging? Overzicht bewaren in een onderneming die razendsnel groeit

Snak je naar meer?

Via onderstaande link vind je blogs, e-books en video’s die je weer overzicht geven over je werk en je bedrijf.

Alles op één plek, geen houtje-touwtje meer

Tot vorig jaar deden we onze klantenadministratie voornamelijk vanuit onze Shopify-website”, vertelt Ronald. “Maar die mogelijkheden werden veel te beperkt: we konden geen opdrachtbevestiging versturen, we konden geen facturen sturen. Op de duur zaten we met allemaal verschillende kanalen: e-mail, Word, Excel,… Houtje-touwtje. We waren dringend op zoek naar een oplossing om door de bomen het bos te blijven zien.”

“Teamleader heeft ons probleem net op tijd opgelost. Geen geknoei meer met verschillende kanalen, alles zit op één plek. We versturen een offerte, de klant accepteert die, wij versturen een opdrachtbevestiging, er vertrekt een bestelbon naar onze leverancier, na de levering sturen we de factuur: allemaal vanuit één platform. Vroeger was het zoeken, zoeken, zoeken. ‘Voor welke klant was die bestelling nu weer?’ Dat gebrek aan overzicht tackelen we met Teamleader.”

“De drie mensen op kantoor werken met Teamleader en de jongens op het terrein draaien hun afleverbonnen uit het systeem. Dat werkt prima. Ook voor onze klanten is Teamleader een meerwaarde. Ze accepteren een offerte en tekenen die rechtstreeks op het platform. Veel professioneler dan de Word-documenten die we vroeger per mail verstuurden. We sturen de tekeningen mee en klanten krijgen een betrouwbare prognose van de levertermijn, wat dan weer bespaart op telefoontjes en mailverkeer.”

Meteen overtuigd na de eerste demo’

Het was sales manager Frits Schiphorst die Ronald de weg toonde naar Teamleader. “Frits heeft ons een demo gegeven, we waren meteen overtuigd. Kemker ICT heeft Teamleader voor ons geïmplementeerd. Teamleader is gekoppeld aan Shopify en aan ons boekhoudprogramma.”

“Ik ben zeker geen digibeet, met wat zoeken was ons dat waarschijnlijk zelf ook wel gelukt. Maar Frits en zijn collega’s doen dat gewoon veel sneller en beter. Punt. Het kost natuurlijk altijd wat tijd om een nieuwe tool onder de knie te krijgen. Maar we zijn daar zeker geen maanden en zelfs geen weken mee bezig geweest. Op een paar dagen tijd was iedereen hier weg met Teamleader.”

“Ik heb naast Venstershop ook nog een bouwbedrijf. Daar gebruiken we ondertussen ook Teamleader. Het is gewoon een heel gebruiksvriendelijke oplossing om het overzicht over al je klanten en projecten te behouden. De tijd die we besparen, is de investering meer dan waard. Ik ben tevreden!”

’30 procent tijdswinst met Teamleader’

Ondernemers met weinig tijd, zoals Ronald, kunnen met de Done For You-formule een Teamleader Certified Service Partner onder de arm nemen. Die partner bekijkt aandachtig wat de ondernemer nodig heeft. Vervolgens gaan ze aan de slag om Teamleader in sneltempo klaar te zetten, exact volgens de noden die zijn geïdentificeerd.

In het geval van Ronald was Kemker ICT dus de partner van dienst. “Onze slogan luidt ‘Elke dag werken met een glimlach’. Teamleader speelt daar een belangrijke rol in”, zegt Frits. “Wij willen ondernemers naar een volgend level brengen. Alles begint met heel goed te luisteren naar wat ondernemers nodig hebben om nog succesvoller te worden. Waar staan ze vandaag? Welke oplossingen gebruiken ze al? Op welke obstakels botsen ze?”

“Ronald was bij Venstershop op zoek naar meer effectiviteit en meer overzicht. Teamleader helpt om structuur te brengen. Om slimmer en efficiënter te werken. Ondernemers als Ronald winnen tot 30 procent meer tijd dankzij Teamleader. Tijd die ze niet moeten besteden aan administratie, maar die ze kunnen investeren in de groei van hun bedrijf.”

“Wij willen ondernemers ruimte geven om met de essentie van ondernemen bezig te zijn. Daarom helpen wij hen op weg met Teamleader. Niet alleen om de software te implementeren en te integreren in bestaande systemen, maar ook om er onderweg alles uit te halen wat erin zit. We laten Teamleader mee groeien met de bedrijven die het gebruiken.”

Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 23/11/2021
  • Laatst gewijzigd op 12/02/2024

Gerelateerde blogposts