HQ Blog Different Kind Of Invoices Header

Correct betaald worden begint met een correcte factuur. Bovendien kan de Belastingdienst fikse boetes opleggen als je fouten maakt bij het opstellen van je factuur. Zorg er daarom voor dat je factuur de juiste gegevens bevat.

Wat moet er zeker op je factuur staan?

Correct betaald worden begint met een correcte factuur. Bepaalde vermeldingen zijn bovendien bij wet verplicht in België. Neem je ze niet op in je factuur, dan kan je daar zelfs een boete voor krijgen.

Deze info moet je factuur zeker vermelden:

 • Het woord factuur, met een datum en volgnummer.

 • De naam, het adres, kvk-, rekening- en btw-nummer van je bedrijf.
 • De naam, het adres en - indien van toepassing - het kvk-nummer van je klant.
 • De naam, het adres, ondernemings- en rekeningnummer van je bedrijf. Heb je een vennootschap, dan vermeld je RPR of rechtspersonenregister en de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waar jouw vennootschap zijn zetel heeft.

 • De naam, het adres en - indien van toepassing - het ondernemingsnummer van je klant.

 • De datum waarop je de dienst of het product leverde.

 • Een gedetailleerde omschrijving van je dienst of product, inclusief de geleverde hoeveelheid.

 • De prijs - opgesplitst als er verschillende btw-tarieven van toepassing zijn.

 • Het percentage en het bedrag van de verschuldigde btw, of de reden van vrijstelling als de gefactureerde niet aan btw onderworpen is.

 • Als er voor dezelfde handeling eerder al facturen werden opgemaakt: een verwijzing naar de voorgaande facturen.

Niet verplicht maar wel aanbevolen: een vervaldatum en betalingscondities vermelden op de factuur. Die laatste geven aan hoe de betaling moet gebeuren, binnen welke termijn en onder welke voorwaarden.

Factureren met templates

Nog makkelijker dan een voorbeeldfactuur: een template die je makkelijk aanpast met je eigen factuurgegevens en huisstijl. Al onze factuurtemplates kan je gratis downloaden in Word.

Wil je nog makkelijker factureren? Probeer onze facturatiesoftware twee weken gratis en vrijblijvend. In Teamleader Focus kan je sjablonen aanmaken en offertes rechtstreeks omzetten in facturen. Je kan ook factureren vanuit een project of tijdsregistratie, recurrente facturen instellen, meerdere facturen in één keer verwerken en je facturatie koppelen met je boekhoudpakket. Makkelijk, snel en efficiënt. Hier lees je alles over factureren met Teamleader Focus.

 • 970 Z Xl Mbf1s Kd9 TD6 Lns9p GRMX80 Y Sq5 HA

  Basisfactuur template

  De standaard Teamleader Focus template met een duidelijke tabel voor je artikelen en ruimte voor een korte omschrijving.

 • Pd I15 V Avmz Imoz4o3 A Si3w JU2 Jlc Vx Xqb Q

  Facuurtemplate voor abonnementen

  Werk je met abonnementen, dan is dit de template die je nodig hebt. De factuur vermeldt onder andere de licentieperiode en de volgende verlengingsdatum.

 • R Umb0o Jx8k J7r AS ig2i Abt Tz DGBY Vj Gog

  Factuur met productgroepen

  Als je met productgroepen werkt, kan je de prijzen in deze template structureren door een totaalbedrag per groep te tonen.

Meer voorbeelden van facturen kan je hier bekijken en downloaden.

Sterk aanbevolen als je ook meer wil weten over verkopen en professionele offertes maken, zijn deze e-books. Gratis te downloaden in PDF:

 • NL NL Ebook Sales Optimisation2021 On Top
  • E-book

  Optimaliseer je sales

  Dit e-book is voor het mkb die in hun sales graag een stapje extra willen zetten. Voor ondernemers en teams die meer willen verkopen. Met minder gedoe. Maak het jezelf gemakkelijk met een goed georganiseerde salesfunnel.

 • Ebook Offer LP Header Image On Top
  • E-book

  De echte waarde van een offerte

  Hoe ziet de perfecte offerte eruit? Bestaat die wel? En waar moet je allemaal op letten? In dit e-book lees je tips & tricks voor een offerte die werkt.

TL Portret Web68
Robin Van Cleemput

Robin heeft in de jaren dat hij bij Teamleader werkt verschillende rollen gespeeld: die van copywriter, contentmanager en brandmarketeer. Op dit moment is hij de all-round creatieveling die concepten bedenkt, campagnes co-creëert en zowel lange als korte teksten schrijft. Ook hanteert hij vaak de microfoon op Teamleader-evenementen, en gelooft hij vurig in 'Lazy-Smart' als religie. Praat met hem over content marketing, vechtsporten en goede muziek. En neem een IPA mee, want Robin is minstens voor een kwart hipster.

Meer artikelen van Robin Van Cleemput