Header Detail 1240x533px C Billability Calculation Harmfull Agency

Wat is relatiebeheer?

Relatiebeheer of klantenbeheer verwijst naar de manier waarop je als bedrijf relaties onderhoudt met je klanten en bij uitbreiding ook met andere connecties. Dikwijls gebruikt men ook de Engelse benaming Customer Relations Management (afgekort CRM) als het over relatiebeheer gaat. Het doel van klantenbeheer is voornamelijk klanten behouden en de relatie te versterken. Een nieuwe klant binnenhalen kost immers meer tijd, moeite en geld dan een bestaande klant opnieuw te laten kopen. Bovendien wordt zo’n trouwe klant vaak een ambassadeur die je producten en services zal aanbevelen aan vrienden, kennissen en familie.

Hoe kan een CRM systeem helpen bij relatiebeheer?

Klantenbeheer software of CRM-software is een tool die je helpt bij het onderhouden van die klantenrelaties. Zo’n CRM-systeem maakt het extra makkelijk om contactgegevens en andere klanteninfo op een overzichtelijke manier te bewaren, aan te passen en te bekijken. Wie is je contactpersoon, welke afspraken maakte je, welk bedrag besteedde je klant, … al die info vind je op die manier vlot terug. Goede klantenbeheer software biedt bovendien analysemogelijkheden. Die helpen je slimme beslissingen te maken over de toekomst van je bedrijf.

De CRM software van Teamleader

Met de CRM software (Customer Relationship Management) van Teamleader Focus heb je alle informatie van klanten en contacten op één plek. Adressen, gemaakte afspraken, de communicatiegeschiedenis… Makkelijk toegankelijk voor jou of je collega’s.

TL Portret Web68
Robin Van Cleemput

Robin heeft in de jaren dat hij bij Teamleader werkt verschillende rollen gespeeld: die van copywriter, contentmanager en brandmarketeer. Op dit moment is hij de all-round creatieveling die concepten bedenkt, campagnes co-creëert en zowel lange als korte teksten schrijft. Ook hanteert hij vaak de microfoon op Teamleader-evenementen, en gelooft hij vurig in 'Lazy-Smart' als religie. Praat met hem over content marketing, vechtsporten en goede muziek. En neem een IPA mee, want Robin is minstens voor een kwart hipster.

Meer artikelen van Robin Van Cleemput