CRM systeem: wat is het en hoe werkt het?


Beter klantcontact. Gericht verkopen. Krijg sneller betaald.

Met het CRM systeem van Teamleader haal je de perfecte mix van databasemanagement, klanten follow-ups en nog véél meer in huis. Speciaal gebouwd voor het mkb, betaalbaar en tijdbesparend. Kortom, met dit CRM systeem kies je automatisch voor meer efficiëntie op meerdere gebieden.

Beter klantcontact. Gericht verkopen. Krijg sneller betaald.

CRM NL
 • NL NL Eén plaats voor al je contacten

  Eén database voor al je contacten

  Beheer alle contacten vanuit één digitale database die iedereen gemakkelijk kan bereiken. Voeg gemakkelijk klantinformatie toe en vind het ook weer terug, zelfs automatisch als je dat wil. Bespaar tijd op handmatig werk.

 • NL NL De communicatiegeschiedenis per klant

  Gespreksgeschiedenis achter één klik

  Leer je klanten écht kennen: bewaar de gespreksgeschiedenis om een gesprek precies daar waar het stopte weer op te pakken. Dit helpt je om vertrouwen te bouwen en je sales een boost te geven - en bespaart tijd omdat je geen e-mails en documenten hoeft door te spitten.

 • NL NL Afspraken taken en telefoontjes in één gedeelde kalender

  Meetings, taken en calls in één gedeelde kalender

  Plan je werk in één overzichtelijke agenda en plan taken, meetings en telefoongesprekken voor jezelf en collega’s in. Moeiteloos uren registreren van alles wat je doet. Deel agenda’s om inzicht te krijgen in elkaars planning. Synchroniseer je agenda gemakkelijk met Google Calendar, Office 365 of iCloud.

44683055934 d00fbfbb19 k
44683055934 d00fbfbb19 k

Freddy - Online Leadbox

Zelf gebruik ik Teamleader Focus voor inzicht in sales, facturatie en statistieken. Eigenlijk kan je je hele workflow fijn inrichten met Teamleader Focus.
 • NL NL Offertes in eigen stijl

  Digitale offertes in je eigen huisstijl

  Maak professionele offertes in je eigen huisstijl. Sluit deals sneller door ze online te versturen en goed te laten keuren: jij ontvangt een melding als je potentiële klant de offerte bekijkt of accepteert.

 • NL NL Overzichtelijk verkoopproces

  Overzichtelijke sales follow-up

  Maximaliseer je verkopen door iedere verkoopkans perfect op te volgen. Volg iedere deal vanaf het eerste contact tot aan de laatste factuur. Teamleader Focus vertelt je precies wanneer je in actie moet komen, zodat je meer deals sneller sluit.

 • NL NL Voorspel je omzet

  Inzicht in actiegerichte statistieken

  Verkrijg actiegerichte statistieken van je verkoopprestaties. Inzicht in de winst van je bedrijf en het bedrag dat nog openstaat in onbetaalde facturen. Zie hoe je het doet in vergelijking met je doelen en onderneem de juiste acties om je verkoopproces dagelijks te verbeteren.

Wat is een CRM systeem eigenlijk?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Dit houdt in dat het systeem je een overzicht geeft van alles wat te maken heeft met de samenwerking met jouw klant. Denk hierbij aan het moment waarop het eerste contact plaatsvindt en alles dat daarbij komt kijken tot de deals die worden gesloten.

Goede CRM software is cruciaal om alle door elkaar lopende processen overzichtelijk in beeld te krijgen. Van handige statistieken tot urenregistraties en van gedeelde kalenders tot het maken en versturen van offertes. Een CRM systeem is jouw persoonlijke assistent die altijd het antwoord heeft op jouw vragen rondom een specifieke klant.

De voordelen van CRM software

Het hebben van betrouwbare CRM software brengt ongelooflijk veel voordelen met zich mee. Denk hierbij aan efficiëntie, altijd en overal zicht op lopende processen en verrassende statistieken waar je learnings uithaalt. Dit zijn de grootste voordelen van een goed ingericht CRM systeem:

 • Optimale klantervaring
  Alle documenten, gesprekken, afspraken en voorkeuren van de klant zijn gemakkelijk te raadplegen. Alle medewerkers zien precies wat de wensen van de klant inhouden. Zo geef je de klant al snel het gevoel dat je weet wat er speelt en dat je snel kunt reageren als er een actie noodzakelijk is.

 • Cross- en upsellmogelijkheden en benutten
  Mede door de aankooppatronen, voorkeuren en wensen van de klant, die je goed in kaart hebt gebracht, verschijnen er al snel cross- en upsellmogelijkheden.

 • Goede interne communicatie
  Efficiënte interne communicatie per klant.

 • Klantwaarde stijgt
  De waarde van de klant stijgt door de bevindingen/statistieken/wensen die steeds in kaart worden gebracht. Hierop inspelen verhoogt de omzet.

 • Hogere productiviteit
  Medewerkers zijn in staat om snel en efficiënt te werken waardoor de algehele productiviteit positief wordt beïnvloed.

 • Prospects spotten
  Door het continu aanmaken van klantprofielen wordt inzichtelijk waar de ideale klant aan moet voldoen. Met deze criteria spot je vervolgens sneller nieuwe potentiële klanten.

Probeer ons CRM pakket nu 14 dagen gratis!

Benieuwd naar de functionaliteiten en het effect van het Teamleader CRM systeem? Probeer het dan twee weken gratis uit! Zo heb je voldoende tijd om te bekijken of het systeem van toegevoegde waarde voor je is. Na de proefperiode zit je nergens aan vast.

Belangrijkste functies van een CRM tool

Een CRM tool biedt je veel overzicht en inzicht. Dit zijn een aantal belangrijke functies:

 • Relatiebeheer (klantenservice, klantcontact)

 • Communicatie (multi-channel management, campagnemanagement)

 • Integratie (timemanagement, workflows)

 • Strategie (Kennisvergaring en management, ondersteuning verkoop)

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een CRM systeem?
De eerste twee weken heb je de mogelijkheid om het CRM systeem gratis te proberen. De kosten van het CRM systeem zijn daarna (afhankelijk van je abonnementsvorm) 50, 60 of 80 euro per maand.

Waarom is het aanschaffen van een CRM systeem een goede keus?
Het verhogen van de klantwaarde, inzichten in bruikbare statistieken, geoptimaliseerde communicatie. Dit zijn enkele voorbeelden van het nut van een goed CRM systeem.

Andere software werkt prima samen met Teamleader Focus.

Nooit meer knippen en plakken: Teamleader Focus werkt samen met 200+ apps en programma’s die jouw bedrijf waarschijnlijk al gebruikt.

line decoration
line decoration line decoration line decorationintegrations logo integrations logo integrations logo
line decoration line decorationintegrations logo integrations logo
line decoration line decoration line decorationintegrations logo integrations logo
integrations
integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo integrations logo