Waarom kiezen voor een online agenda?

Met een online agenda behoud je het overzicht op al je taken, meetings en calls in één agenda. Je kunt de online agenda delen met anderen en ziet welke momenten er nog vrij zijn voor gedeelde activiteiten. Ook kun je een online agenda synchroniseren met andere agenda’s en agenda-uitnodigingen versturen naar anderen.

Hoe werkt een digitale agenda?

Een online agenda is hetzelfde als de papieren variant, maar dan digitaal. Het grootste verschil is dat je een meeting bijvoorbeeld niet alleen op de juiste dag in je online planning zet, maar dat ook het aantal uur dat nodig is geblokt wordt. Zo voorkom je dat je dubbele afspraken maakt of dat je teveel op één dag inplant. Agendabeheer en capaciteitsplanning is ineens een stuk gemakkelijker!

De online agenda gebruik je meestal in de vorm van een agenda app op je computer, tablet of smartphone. Erg handig, zo heb je je planning altijd bij de hand! Een ander verschil tussen de online en papieren agenda is dat je afspraken een bepaalde kleur kunt geven. Zo maak je duidelijk onderscheid tussen je kantooragenda en privé afspraken, maar is het toch direct inzichtelijk of je werk en privé wel te combineren zijn.

De voordelen van een online agenda

Afspraken inplannen wanneer jij wilt en waar je ook bent. Met een online agenda heb je altijd de laatste versie van je weekplanning bij je en weet je direct of je beschikbaar bent. Dat komt de algemene capaciteitsplanning van het team ook ten goede!

Synchroniseren met bijvoorbeeld je privé agenda zodat je nooit een dubbele afspraak maakt en de agenda delen met anderen om hen inzicht te geven in jouw beschikbaarheid. Een online agenda delen is overigens iets anders dan een gezamenlijke agenda hebben. Daarbij deel je letterlijk één agenda met een ander.

Oneindig veel ruimte voor notities bij afspraken en opmerkingen van deelnemers. Nadat je een afspraak inplant, kun je collega’s, klanten, wie dan ook uitnodigen voor het agenda-item. Zo beschikken alle deelnemers over dezelfde informatie. Een agenda-item in een online agenda kun je ook uitbreiden met een routebeschrijving, documenten, een agenda voor de meeting zelf en contactgegevens.

Met de online agenda van Teamleader beheer je al je activiteiten, zowel zakelijk als privé in één online agenda.

Ontdek hoe jij slimmer kan werken met Teamleader

Wil je meteen starten? Probeer Teamleader 14 dagen gratis.

Probeer nu gratis