Wat is een support ticket?

Je kunt een support ticket vergelijken met het nummertje dat je bij een bewaakte garderobe krijgt als je je jas op laat hangen. Wanneer je je jas afgeeft, krijg je een nummertje. Dit nummertje correspondeert met het haakje waaraan jouw jas hangt. Wanneer je je jas terug wilt, geef je het nummertje aan de garderobejuffrouw. Zij weet op basis van het nummertje exact waar jouw jas hangt en kan deze direct aan jou teruggeven. Ook als er een collega aan het werk is, weet hij direct jouw jas te vinden: het nummertje wijst hem de weg, daar is geen overdracht voor nodig.

Support tickets bij een helpdesk

Bij een customer success helpdesk (of klantenservice) is een support ticket het nummertje en de klantvraag (of klacht) de jas. Zodra de klant belt of mailt, krijgt hij een nummertje toegewezen: het support ticket. Op basis van dit nummer kan alle informatie door iedere medewerker op ieder moment terug gevonden worden in het support ticket systeem. Zo is er geen overleg nodig, want iedere medewerker is op de hoogte. Aan het support ticket wordt namelijk alle benodigde informatie gekoppeld.

Een ander voordeel van dit support ticket systeem is de automatische koppeling met het CRM systeem. Zo heb je altijd alle informatie bij de hand en kun je ook zien wat voor geschiedenis de persoon met jullie heeft en hoe dat contact verlopen is. Dit support ticket systeem helpt bedrijven een top-notch klantenservice bieden. Klanten hoeven nooit meer hetzelfde verhaal te herhalen, want medewerkers zijn op basis van het nummertje direct op de hoogte. Niet alleen van de lopende vraag, maar van de hele geschiedenis tussen de persoon en het bedrijf.

Het support ticket systeem van Teamleader

Het is niet voldoende om een telefoonnummer beschikbaar stellen dat klanten kunnen bellen wanneer zij vragen hebben. Consumenten verwachten top-notch service, van ieder bedrijf. Een volledig ingerichte helpdesk is daarom ook voor kleine en middelgrote bedrijven van belang. De support ticketing van Teamleader is juist voor het mkb geschikt.

Ontdek hoe jij slimmer kan werken met Teamleader

Wil je meteen starten? Probeer Teamleader 14 dagen gratis.

Probeer nu gratis