Marili 't Hooft
" Een perfecte balans van imperfecties" . Hoe navigeer je je organisatie door sterke groei?
foyer
Strategie & Focus

85% van de Nederlandse mkb-bedrijven willen nationaal of internationaal groeien. In hun groeitraject lopen zij tegen diverse uitdagingen aan. Een voorbeeld hierop is hoe zij de efficiency per medewerker vergroten of hoe zij de focus van nieuwe klanten aantrekken moeten veranderen naar het opzetten van gestructureerde projecten & workflows. 

Marili is de COO van Wetransfer en heeft hiervoor diverse succesvolle bedrijven geleid en opgebouwd. Vanuit haar ervaring en expertise zal zij de tips & tricks geven, over hoe ook jullie je interne proces sterk neerzetten.

Marili
Ben Tiggelaar
Hoe voer je effectief veranderingen door binnen jouw bedrijf?
foyer
Strategie & Focus

Ben Tiggelaar is een Nederlandse bedrijfskundige, schrijver van managementboeken en trainer. Hij wordt getypeerd als managementgoeroe. Ook is hij columnist bij NRC Handelsblad op het gebied van werk en management en een van de meest gevraagde Nederlandse sprekers.

Tijdens Work Smarter geeft hij antwoord op de mkb-uitdaging "Hoe voer je succesvol veranderingen door?"

Enkele vragen die Ben beantwoord:

 • Hoe formuleer ik veranderdoelen die mijn collega's / medewerkers wél motiveert?
 • Hoe selecteer ik concreet gedrag dat wél tot succes leidt?
 • Welke support-technieken helpen wél bij verandering?
Ben Tiggelaar
Alexander Ribbink
Durf te kiezen voor een doelgroep en focus
foyer
Strategie & Focus

MKB-bedrijven lopen rond met diverse uitdagingen. Eén daarvan is het lastig vinden om zich op een gerichte doelgroep te richten, omdat ze bang zijn om klanten mis te lopen. Tijdens deze interactie sessie van Alexander en Annemarie, wordt vanuit hun ervaring duidelijk waarom wel kiezen je uiteindelijk verder gaat brengen.

 

Alexander Ribbink
Jeroen de Wit
Wat kun jij in de komende periode van Teamleader verwachten?
foyer
Strategie & Focus

Jeroen De Wit is CEO en co-founder van Teamleader, een Belgische scale-up die het werk van mkb bedrijven makkelijker maakt. Zijn LinkedIn vermeldt slechts 1 bedrijf sinds 2012, maar die 6 jaar staan ​​gelijk aan een levenslange ervaring: de eerste werving, de eerste factuur, de eerste investering ... Snelle groei, inclusief groeipijnen, euforie en alles daar tussenin; Jeroen groeide van student-ondernemer tot oprichter, van ondernemer tot CEO. Teamleader is in 7 jaar tijd van 0 naar 10.000 klanten in Europa gegroeid.

Naar goede gewoonte neemt Jeroen de slotkeynote voor zijn rekening. Hij zal daarin onder andere vertellen hoe Teamleader je ook in de toekomst zal blijven helpen om te werken en wat zijn persoonlijke tips & tricks zijn om ook jouw bedrijf te laten groeien!

Jeroen de Wit
Annemarie van Gaal
Onderneemster / Investeerder
foyer
Strategie & Focus

Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder. Haar ondernemerscarrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. Bij het grote publiek is ze vooral bekend van televisieprogramma’s als Dragon’s Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV), Een Dubbeltje Op Zijn Kant(RTL4) en Divorce Hotel (RTL4). Annemarie schrijft wekelijks een column voor De Telegraaf en daarnaast schrijft ze regelmatig artikelen voor Margriet.

Als dagvoorzitster is Annemarie enthousiast, scherp en inspirerend. Ze neemt jullie mee gedurende de keynotes en zal ook zelf een break-out sessie verzorgen. 

Annemarie van Gaal
Koen Stam
Klantgericht verkopen
stage 1
Meer & Sneller verkopen

Ben jij tevreden met jouw salesproces? Zou je liever sneller verkopen en/of meer deals sluiten? Koen Stam trainde en begeleidde meer dan 100 succesvolle salesmedewerkers en ondernemers om meer focus, snelheid en kwantiteit in hun verkoopproces te brengen met als resultaat dat zij succesvoller gingen verkopen.

Koen Stam
Charlotte van 't Wout
Hoe verkoop je meer door het gebruik van video
stage 1
Meer & Sneller verkopen

Charlotte is uitgeroepen tot Jong Ondernemerstalent van 2019. In het dagelijks leven heeft zij twee bedrijven. Het eerste bedrijf is Spot. Hiermee verhuurt zij unieke vergaderlocaties in de grachtengordel van Amsterdam. Het tweede bedrijf is C. Academy. Hier worden trainingen, cursussen en workshops gegeven voor ondernemers. Het unieke hiervan is dat deze worden gegeven via Instagram stories.

Op Work Smarter geeft Charlotte praktische tips en tricks over de belangrijkste uitdagingen van mkb-bedrijven. Ze leert jou hoe je:

 • Relevant blijft voor je doelgroep; 
 • je vanaf morgen aan nieuwe klanten kan komen door het gebruik van video;
 • hoe je een persoonlijk merk kan bouwen.
Charlotte van 't Wout
Tom Schouteden
Nieuwe Teamleader product updates
stage 3
Teamleader & Het mkb

Ben jij Teamleader klant en heb jij niet meer 100% helder welke productupdates & nieuwe marketplace integraties er speciaal voor de Nederlandse klanten bijgekomen zijn in 2019? Of gebruik jij Teamleader nog niet en ben jij benieuwd of bepaalde features op de roadmap staan? Tom geeft jou in zijn sessie een compleet overzicht van alle productupdates, die wij in 2019 gelanceerd hebben en wat er op de korte termijn aankomt.

Tom Schouteden
Marjan Heemskerk
Zo kun jij duizenden euro's per jaar beparen
stage 2
Groeien & Digitaliseren

Hoe zorg je ervoor dat je geld voor jou gaat werken, in plaats van dat jij alleen maar heel hard moet werken voor je geld? Marjan Heemskerk, bekend van haar blog en vlogkanaal The happy financial, weet precies hoe je dat doet. Aan de hand van haar eenvoudig te volgen tips & tricks, kun jij als ondernemer duizenden euro's per jaar besparen. Want als je eenmaal weet hoe en waar je moet beginnen, zijn financiën echt niet alleen maar saai en vervelend, maar juist een manier om je doelen te bereiken.

Marjan Heemskerk
Mark Tigchelaar
Hoe krijg je meer gedaan op een werkdag
stage 2
Groeien & Digitaliseren

In deze mini-training neemt Mark Tigchelaar, schrijver van de pas uitgekomen bestseller Focus AAN/UIT, de deelnemer mee op een reis door het brein. Hij laat middels een interactieve quiz en voorbeelden zien, hoe de hersenen werken.  Dit is niet alleen leuk, maar zo leert men ook het managen van de eigen concentratie en aandacht Het effect is dat meer bereikt wordt, met minder stress. Aan het einde van de sessie weet jij voor jezelf:

 • Hoe je het beste kan omgaan met alle prikkels
 • Welke concentratielekken er zijn
 • Hoe je het beste gefocust blijft in een Open Office
 • De relatie tussen enerzijds innovatie en creativiteit en productiviteit anderzijds
 • Hoe jij meer rust, overzicht en controle krijgt
 • Hoe je effectiever kan pauzeren
Mark Tigchelaar
Harrie Lamers
Hoe haal je meer uit Linkedin
stage 1
Meer & Sneller verkopen

Niet weten waar je moet beginnen? Social Media staat al jaren op je to list? Hulp nodig bij de opzet van de social media kanalen? Weten welke kanalen je moet en kan inzetten? Hoe ga je jouw ideale klant via dit kanaal bereiken? Op een leerzame wijze helpen wij met dit proces en nemen wij heel jouw social media ‘uit handen’.

Harrie Lamers